Royal-Cravates

Welcome to Croatian military forum: Royal-Cravates

Join the forum, it's quick and easy

Royal-Cravates

Welcome to Croatian military forum: Royal-Cravates

Royal-Cravates

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Croatian military forum


+2
andree
Admin
6 posters

  Vojske EU i NATO

  avatar
  F-84G_Thunderjet


  Posts : 26
  Join date : 12.09.2016

  Vojske EU i NATO - Page 2 Empty Re: Vojske EU i NATO

  Postaj by F-84G_Thunderjet čet vel 07, 2019 9:52 pm

  Kako je Izrael "isključio" zračnu obranu Sirije (2)

  I Moskva je izvijestila o isporuci 
  sustava " prijatelj - neprijatelj", ali koji nije i uveden u Siriji, kako je izvijestila rusko ministarstvo obrane. Naposljetku, u Siriju je uvezen i radioelektronski boj (REB), Krasucha-4 i R-330Ž Žitel, te se spekuliralo o isporuci mobilnog kompleksa REB Divnomore.


  Slijetanje S-300 u Siriji
  Dovršimo priču s novim informacijama o S-300 u Siriji:

  Prema NEWSru.co.il u nedjelju, 3. veljače, IntelSky server na Twitteru, gdje se objavljuju najnovije vijesti o događajima vezanim za vojne i civilne zrakoplovne djelatnosti na Bliskom istoku i istočnom Mediteranu, pruža informacije o aktiviranju S-300. Istu informaciju dao je iranski televizijski kanal Al-Alam, koji emitira na arapskom jeziku.

  Od 4. veljače ove informacije još nisu potvrđene službenim izvorima u Damasku ili Moskvi. U isto vrijeme, sirijski i libanski mediji izvijestili su da su izraelski zrakoplovi viđeni u pograničnim područjima sjevernog Izraela ujutro 4. veljače, što bi moglo pratiti situaciju nakon što su prijavljeni slučajevi aktivacije S-300 u regiji Damaska.

  Ruski server FreeNews požalio se u srijedu na "Izrael još uvijek pokušava otkriti S-300 u Siriji" zbog "Izraelske aktivnosti specijalnih usluga" . server je također objavio snimku koju je objavio ImageSat International (iSi), pokazujući položaj S-300 u Masjafu.
  avatar
  F-84G_Thunderjet


  Posts : 26
  Join date : 12.09.2016

  Vojske EU i NATO - Page 2 Empty Re: Vojske EU i NATO

  Postaj by F-84G_Thunderjet čet vel 07, 2019 9:58 pm

  Kako je Izrael "isključio" zračnu obranu Sirije (3)


  Istu sliku isti dan objavljuje ruski Avia.pro server. Posljednji snimak u odnosu na fotografije iz prosinca i zaključio je da je dio S-300 već u borbenoj spremnosti. Server dalje navodi da će "Izrael sada djelovati s velikim oprezom, jer sirijski S-300 sustavi [size=16]lako mogu uništiti borbene zrakoplove čak i kada se pokušaju vratiti u svoju bazu ".
  [/size]


  Vojske EU i NATO - Page 2 Syrie_2
  Slika S-300 u Siriji / iSi

  A u utorak ovog tjedna FreeNews poslužitelj je došao na još jednu zanimljivu vijest. Za uspjeh izraelskog zračnog napada od 20. do 21. siječnja, ukrajinski pasivni radari Kolčuga-M. Citira stajališta kineskih vojnih stručnjaka iz novinske agencije Sinai, među kojima i kineski interes za zračni prostor Sirije. Očigledno to nije samo zato što je kineska radarska postaja JY-28 uništena u izraelskom zračnom napadu.

  Vojska News izvijestila je o dostavi Kolchugy-M u Siriju 8. siječnja ove godine.
  avatar
  F-84G_Thunderjet


  Posts : 26
  Join date : 12.09.2016

  Vojske EU i NATO - Page 2 Empty Re: Vojske EU i NATO

  Postaj by F-84G_Thunderjet čet vel 07, 2019 10:07 pm

  Kako je Izrael "isključio" zračnu obranu Sirije (4)


  Kineski stručnjaci zaključuju da Izrael ima nekoliko kolčuga-M postaja, što omogućuje dobivanje točnih koordinata sirijske imovine, uključujući posmatranje "iza horizonta". 
  Zbog toga su izraelske zračne snage iz Izraela, uništile
   Tora, Pancir-1, S-75 i radarsku postaju JY-28 
  nakon lansiranja krilatih raketa (nije navedeno u članku). 
  U članku se ne spominju brojni uništeni sirijski ansambli/sustavi.
  Struktura uništenih skupova pokazuje da su oni mali uređaji kratkog do srednjeg dometa ili sredstva koja čine skupinu PZO-a. A iz provjerenih informacija na dan napada, jasno je da je cijela struktura sirijskog ratnog zrakoplovstva bila aktivna na tom području. Ali onda to također znači da SWO automatizirani sustav upravljanja morao biti aktiviran od strane Šojgema. Te noći, "donošenje odluka" preuzeli su ruski zapovjednici.
  Iako se u mas-medijima spekulira o masovnom raspoređivanju izraelskih raketa ili bespilotnih letjelica kako bi se provodilo letenje, čak i uz poznavanje preciznih koordinata s ukrajinskog radara Kolčuga-M, možda je mnogo jednostavnije i pouzdanije objašnjenje provedene akcije.
  Isporuka Kolchugy-M u Izraelu također je spomenuta u ruskom TopWar serveruu dva puta u siječnju. Prošlog 10. siječnja, kada je autor članka, Jevgenij Damancev, iznenađen izraelskim "gorljivim" interesom za ukrajinski radar, "koji je posljednji put moderniziran prije 18 godina".
  avatar
  F-84G_Thunderjet


  Posts : 26
  Join date : 12.09.2016

  Vojske EU i NATO - Page 2 Empty Re: Vojske EU i NATO

  Postaj by F-84G_Thunderjet čet vel 07, 2019 10:12 pm

  .Kako je Izrael "isključio" zračnu obranu Sirije
  [size=18]Kako je Izrael "isključio" zračnu obranu Sirije (5)
  [/size]
  Vojske EU i NATO - Page 2 Syrie_5
  IAI EL / W-2085 Izraelsko ratno zrakoplovstvo / alen watkin, CC BY-SA 2.0
  „To je uostalom poznato je da Izrael ima zrakoplovne složene elektroničke inteligencije GES-210 od Elisra Elektronički sustavi opremljeni decimetar radar EL / W-2085 ranog upozorenja i postavlja ESM / ELINT, dizajniran kako bi pronašli smjer i analizu načina rada radio signala neprijatelj ", piše Damancev.
  Prema autoru, također je potrebno uzeti u obzir sposobnosti ruskih nadzornih stanica 96L6 i 9S15M2 Obzor-3 sustava S-300, koje mogu pokriti cijeli horizont Tel-Avivu.
  avatar
  F-84G_Thunderjet


  Posts : 26
  Join date : 12.09.2016

  Vojske EU i NATO - Page 2 Empty Re: Vojske EU i NATO

  Postaj by F-84G_Thunderjet čet vel 07, 2019 10:15 pm

  Kako je Izrael "isključio" zračnu obranu Sirije (6)
  "Logično je da kada su izraelski izviđački zrakoplovi AWACS-a otkriveni u području interesa (prošle godine zabilježeno je više od stotinu misija promatranja), zapovjedništvo sirijskog ratnog zrakoplovstva bilo je naređeno da upravlja raketnom divizijom u borbi, zatvarajući radarsku postaju tijekom izraelskih istraživanja, kaže Damancev.
  Ako je Sirijsko ratno zrakoplovstvo, kako kaže Damancev, godinu dana završilo stotinu "treninga" izraelskih AWACS-a, tada odgovor postaje automatizam. Nije iznenađujuće da je u noći 20. siječnja, kada je stigao do granica Sirije, mogao biti izdan iz "zapovjedništva Sirijskog automatiziranog sustava", za područje, zapovjedio "OFF". 
  Noćni izraelski nastup može početi.
  Ako neprijatelj neočekivano uđe u postrojbu, postoji određena zbrka i kaos. A ako zna točnu lokaciju obrane, prolaz pozicije vojnika nije problem. Dakle, na ovaj jednostavan način, IAF bi mogao stvoriti siguran koridor za zračne napade u Damask.

  Sponsored content


  Vojske EU i NATO - Page 2 Empty Re: Vojske EU i NATO

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: pon oľu 20, 2023 3:55 pm.