Royal-Cravates

Welcome to Croatian military forum: Royal-Cravates

Join the forum, it's quick and easy

Royal-Cravates

Welcome to Croatian military forum: Royal-Cravates

Royal-Cravates

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Croatian military forum


+2
Mihal
Osprey
6 posters

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Osprey
  Osprey


  Posts : 66
  Join date : 19.03.2016

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Osprey pon pro 05, 2016 1:20 pm

  DRAMATIČNO IZVJEŠĆE TAJNE SLUŽBE BIH:

  'BiH postaje glavni centar za islamske ekstremiste, mijenja se i kulturološka slika Sarajeva i okolice'

  SIPA navodi kako je u posljednje vrijeme posebnoi zanimljivo tržište nekretnina, jer šeici kupuju zemljišta u okolici Sarajeva

  Bosanskohercegovačka tajna služba SIPA u svom je dramatičnom izvješću potvrdila ono na što je upućivala hrvatska sigurnosna služba SOA: kako je stanje zbog sve složenijih sigurnosnih prilika u okruženju zabrinjavajuće, a najviše u BiH te kako je terorizam rizik i za Hrvatsku.

  Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj radikalni islam vehabijsko-selefijske ideologije, kakvu nose najkrvoločnije terorističke organizacije kao što su ISIL i Al-Qa’ida, rapidno raste i iz koje je više od 300 Bošnjaka otišlo na ratišta na stranu terorista u Irak i u Siriju. Zapadne obavještajne službe već duže vrijeme upozoravaju na širenje radikalnog islama u BiH tražeći od bosanskohercegovačkih političara da pod hitno nešto poduzmu kako bi iskorijenili taj opasni fenomen. Na isti problem u svojem ovogodišnjem izvještaju upozorila je i SOA.

  Koliko je alarmantno stanje u BiH, svjesni su i u sigurnosno obavještajnoj službi SIPA-i, što su i naveli u svom izvještaju pod naslovom "Žarište vehabijsko-selefističkog prisustva u BiH".

  Prema SIPA-inom izvještaju, „religijski ekstremizam vehabijsko-selefističke provenijencije u BiH institucionalno je prisutan, unutar i izvan Islamske zajednice koja i dalje njeguje financijske odnose s Arapima i šuti na sve vehabijsko- selefističke aktivnosti. Ova šutnja i popuštanje Islamske zajednice pomažu institucionalizaciji i ukorijenjivanju selefizma u društvu, pa i u samoj Islamskoj zajednici. Pojedini članovi i rukovoditelji Islamske zajednice aktivno sudjeluju u afirmaciji i učvršćivanju selefističkog pokreta kao i u zadovoljavanju interesa pojedinih arapskih država, poput Kraljevine Saudijske Arabije, Katara i Kuvajta. Izvan institucija Islamske zajednice, također, vehabije i selefije iznimno su aktivni.“

  U izvještaju se kao jedna od glavnih žarišnih točaka vehabijskog djelovanja u Sarajevu spominje džamija kralja Fahda čijeg imama Nezima Halilovića smatraju neslužbenim vehabijskim emirom. Izuzetno je važno što je imam Halilović, unatoč svojoj radikalnoj ideologiji, i danas član Islamske zajednice u BiH. Ova džamija trebala bi biti u ingerenciji Islamske zajednice u BiH, ali ona to de facto nije. Prema izvještaju SIPA-e, „njome izravno upravlja Saudijska Arabija, kao dijelom Kulturnog centra ‘Kralj Fahd’. S pravom je mnogi smatraju središtem širenja vehabizma u Sarajevu i najvažnijim javnim okupljalištem sljedbenika vehabijske ideologije“.

  Interesantno je da se u izvještaju SIPA-e spominje i hotel Terme Ilidža, kao mjesto u koje posljednjih godina na rehabilitaciju dolaze ranjenici iz Libije. Prema SIPA-i, ISIL-ovo podzemlje na ovaj način, a uz pomoć pojedinih članova libijskog diplomatskog zbora prebacuje svoje članove u Bosnu.

  Sve ovo događa se na očigled tamošnjih političkih dužnosnika, uz prešutno, i ne samo prešutno odobravanje. U Ministarstvu vanjskih poslova više je puta od Bakira Izetbegovića traženo da Hamiš, veza libijskog ISIL-a s Al-Qa’idom, dobije status diplomata i državljanstvo BiH. Vehabije su u velikom broju prisutni u pojedinim džamijama u rubnim dijelovima Sarajeva, npr. na Ilidži, u Nedžarićima, na Alipašinu polju i sl. Također su njihovi istaknutu predavači vrlo prisutni i aktivni među studentima. Nerijetko organiziraju kolektivna druženja, izlete i seminare na okolnim sarajevskim planinama. To se posebno odnosi na svojevrsne vehabijsko-selefijske komune poput one u Gornjoj Maoči, ali i drugdje. I dok se “trese gora” oko tzv. Paradžemata i “odbjeglih” propovjednika, vehabijsko-selefijski diskurs kroz djelovanje u džamijama i strukturama Islamske zajednice polako ali sigurno nameće se kao svojevrstan mainstream Islamske zajednice, odnosno muslimanskog puka u BiH.

  U izvještaju SIPA-e navodi se kako je „posljednjih godina posebno zanimljivo tržište nekretninama, odnosno kupnja zemljišta u okolici Sarajeva i njegovo preprodavanje šeicima iz Saudijske Arabije, Emirata, Katara i Kuvajta. Poslove s nekretninama i građevinsku operativu koja gradi kuće i turističke komplekse oko Sarajeva uglavnom vode pripadnici i simpatizeri vehabizma.“

  SIPA-u najviše zabrinjava što „ovdašnji odvjetnici, javni bilježnici i pojedini općinski službenici sve više iskazuju poštovanje prema tome učenju i aktivno sudjeluju u promjeni kulturološke slike Sarajeva i okolice.

  Regrutni centri

  Ove gospodarske aktivnosti, gradnja naselja i širenje mreže utjecaja u lokalnim vlastima, mogle bi dugoročno doprinijeti pretvaranju BiH u glavni tranzitni, ali i regrutni centar ekstremizma, s obzirom na to da su medijski izuzetno jaki. Imaju portale Minber, Saff i Islambosna koji već godinama nesmetano rade na promociji i širenju vehabijskog učenja u BiH“.

  Interesantno je da se, na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, koja je u intervjuu za Defense News komentirala situaciju u BiH, najviše obrušio predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, bivši reisa-l-ulema Mustafa Cerić, koji je sam najviše odgovoran za današnje stanje u BiH. Zahvaljujući upravo njemu, u vrijeme dok je bio na čelu mešihata Islamske zajednice BiH vehabijsko-selefijski pokret se širio, dok je za vehabije uvijek govorio kako su dobri i plemeniti „novi muslimani“.
  Mihal
  Mihal


  Posts : 83
  Join date : 09.03.2016
  Age : 53
  Location : Rijeka

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Mihal sri pro 07, 2016 4:19 pm

  Božo Ljubić: Izjave hrvatske predsjednice nisu bez osnova


  Objavio Ante B - 07/12/20162

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Uk9XYzE

  Izjave predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović kako se treba suočiti sa činjenicom da se iz tzv. Islamske države u BiH vraća tisuće boraca, nisu izrečene bez osnova, niti napamet – smatra predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Božo Ljubić.

  On je danas u Banja Luci ukazao na sve funkcije koje je obavljala Grabar-Kitarović, između ostalog, i na funkciju generalne tajnice NATO-a, piše Fena.

  ”Problem Bosne i Hercegovine je politička nestabilnost, koja je posljedica mnogih inkoheretnosti samog ustavnopravnog poretka BiH, a postoji i problem radikalizma, koji se ogleda u raznim sferama”, mišljenja je Ljubić.

  Izjava predsjednice Hrvatske se, kaže, odnosila na “uvezeni radikalizam islamske provinijencije, povezan s vehabijsko-selefijskim pokretom i činjenicom da se stotine dragovoljaca iz BiH nalaze na ratištima Sirije i Iraka, u postrojbama ISIL-a i Al-Kaide”.

  ”Svakako da njihov povratak u BiH najviše prijeti stabilnosti BiH, mnogo manje stabilnosti susjeda”, ocijenio je Ljubić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

  Naveo je i da je Federalna uprava policije prije nekoliko godina potvrdila da prate oko 60 selefijskih zajednica u BiH.

  ”Ne kažem da su to sve terorističke stanice, ali da u tom radikalnom pokretu ima i takvih”, kazao je Ljubić.

  Podsjetimo, Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je na sigurnosnom forumu NATO-a u kanadsko Halifayu i u intervjuu za Defense News kazala kako je nestabilnost BiH najveća prijetnja Hrvatskoj. Dodala je i kako postoje zemlje koje se ne upliću samo u politiku nego i mijenjaju islam koji postaje sve radikalniji.

  Na njene izjave reagirali su Mustafa Cerić, Muhamed Filipović i SDP BiH.
  Mihal
  Mihal


  Posts : 83
  Join date : 09.03.2016
  Age : 53
  Location : Rijeka

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Mihal sri pro 07, 2016 4:25 pm

  http://mondo.ba/a634235/Info/Drustvo/Selafije-jedva-cekaju-ulazak-BiH-u-EU.html

  Selafije jedva čekaju ulazak BiH u EU

  ne, sigurno nije zbog posla, slobode izrazavanja, odlicne socijalne politike, vjerste tolerancije i medjureligijskog razumjevanja ...

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) TY5ZeMM
  U Gornjoj Maoci, je trenutno casting jer Frodo snima novi film .... Gospodar Djevica


  Autor: mondo.ba,  

  Muslimani iz Gornje Maoče u Federaciji BiH jedva čekaju da BiH uđe u EU, jer vjeruju da će tada, zbog ukidanja granica, mnogo lakše širiti svoju islamsku misiju u Evropi.


  "Ako BiH uđe u EU, to će nam otvoriti mnoga vrata. Tada možemo biti aktivni i drugdje, a to bi bilo puno lakše sa otvorenim granicama", pojašnjava predstavnik sela, 35-godišnji Edis Bosnić za "Dojče vele".

  Bosnić je oduševljen što BiH želi da podnese zahtjev za članstvo u EU jer sanja o islamskoj misiji bez granica.

  Prema njegovim riječima, "na taj način, prekrasni islam mogli bismo dati i Nijemcima".

  Stanovnici Gornje Maoče fascinirani su "Islamskom državom" i idejom da svi muslimani žive zajedno.

  Maoča je posljednjih dana ponovo u centru medijske pažnje zbog zastava "Islamske države" koje su se vijorile u selu, kao i zbog boraca koji su odlazili za Siriju i Irak da se bore na strani islamista.
  Njemački radio navodi da snage bebjednosti BiH pretpostavljaju da se u tom selu regrutuju teroristi, jer su mnogi otišli u džihad.

  Edis Bosnić je navodno miroljubiv, ali priznaje da želi da svi muslimani žive u jednoj državi, u kojoj više ne bi imali problema.
  On kaže da Maočani pozdravljaju ideju da svi muslimani posjeduju iste pasoše u kojima stoji da vjeruju u Alaha i proroka Muhameda.

  Policija je u selu više puta sprovodila raciju, a sam Bosnić kraće vrijeme bio je u pritvoru. Jedan stanovnik sela prije četiri godine izvršio je napad na američku Ambasadu u Sarajevu.

  "Mi ne priznajemo zakone i ne poštujemo ih. U srcu - pogotovo. Zašto? Zato jer nije bilo pravedno staviti nas u zatvor", navodi Bosnić.
  Tragovi iz ovog brdskog sela vode i do selefijske scene u Beču, do radikalnog propovjednika Ebua Tejme, protiv koga se u Gracu vodi sudski postupak.

  Selefije iz Njemačke hvale pobožnost stanovnika Gornje Maoče i pozivaju na prikupljanje dobrovoljnih priloga za to selo, prenosi "Dojče vele".
  Mihal
  Mihal


  Posts : 83
  Join date : 09.03.2016
  Age : 53
  Location : Rijeka

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Mihal sri pro 07, 2016 4:30 pm

  BIH / Efendija Mustafa Cerić kaze da to nije istina ...

  Bh. selefije rame uz rame sa Rusima, Čečenima, Pakistancima ....


  Klix.ba 7.7.2013. u 20:46

  Na ratištima širom Sirije nalazi se nekoliko desetina selefija iz zemalja bivše Jugoslavije. Među njima je i Mirza Ganić iz Novog Pazara.

     Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) PLgzWtN
  Mladi, nasi studenti nam salju razglednicu sa ljubavnom pjesmom.... "tko ima ovakvu omladinu nema se cega bojati do kraja ove godine"

  U objavljenoj videoporuci mudžahidi su još jednom podsjetili na položaj muslimana u Siriji i važnost džihada danas. "Na snimku su i neka naša braća sa Balkana" - stoji u opisu videosnimka objavljenog na portalima koji često objavljuju sadržaje povezane s džihadom, javlja Federalna televizija.

  Prema obavještajnim podacima, Mirza Ganić je u Siriju otišao s Jasminom Keserovićem iz Zavidovića i Bajrom Ikanovićem iz Hadžića. Bajro Ikanović odranije je poznat bh. policiji i pravosuđu jer je na Sudu BiH osuđen na četiri godine zatvora zbog pripremanja terorističkog napada.

  Podsjetimo, Federalna televizija je sredinom maja objavila da je Ikanović bio ranjen u Siriji. Inače, Mirza Ganić, iako u Siriji, veoma je aktivan na društvenim mrežama.
  Tako je prije nekoliko dana objavio fotografiju na kojoj stoji iznad tijela ubijenog Asadovog vojnika u Alepu. Osoba koja na Facebooku ima profil pod imenom Krepuskulare Abdullah je Bajro Ikanović.

  Prema najavama s društvenih mreža, uskoro bi se na portalima mogli pojaviti i snimci akcija u kojima su učestvovale i osobe porijekom iz bivše Jugoslavije.[/center]

  avatar
  Miro.Kalas


  Posts : 19
  Join date : 28.08.2016

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Miro.Kalas sri pro 07, 2016 4:36 pm

  Bismilah turisticka sezona ...
  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) CEcsECR
  avatar
  Miro.Kalas


  Posts : 19
  Join date : 28.08.2016

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Miro.Kalas sri pro 07, 2016 4:39 pm

  Ima njih i drugačije opičenih .... eto, da nebude da je sve samo na jednoj strani ... ima toga jos mnogo .... dakle, naše svagdašnje djevice.

  http://www.vecernji.ba/opasne-bih-drzavljanke-1133450

  ZA NJIMA TRAGA INTERPOL
   
  Opasne BiH državljanke

  Vecernji.ba

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) 64Tp9yD

  Osim Slobodanke Tošić (30), osuđene bivše missice i trenutno najpoznatije bjegunke iz BiH, na listi Interpola nalaze se još tri državljanke BiH koje godinama izmiču prvosuđu, prenosi Pogled.ba

  Za sve njih, osim za Tošićevu, ne zna se gdje se nalaze. Po poslednjim informcijama, Slobodanka Tošić je u Srbiji, a s obzirom da ima državljanstvo te države, što se navodi i u podacima Interpola, neće biti izručena u BiH.
  Bivša missica fotogeničnosti BiH i Playboyeva zečica pobjegla je nakon pravosnažnosti presude. Ona je polovinom srpnja osuđena na dvije i pol godina zatvora zbog suučesništva u pokušaju ubojstva Đorđa Ždrale 2006. godine u Istočnom Sarajevu, piše Blic.rs.

  U presudi je navedeno da je bila član grupe koja je planirala ubojstvo Ždrale, koji služi kaznu od 20 godina zatvora zbog ubojstva Ljubiše Savića Mauzera. Nakon uhićenja u akciji „Lutka“ Tošićeva je pobjegla, a onda je početkom srpnja prošle godine uhićena je u Hrvatskoj.

  Posljednji i najsvježiji je slučaj bh. manekenke Alise Zlatarević, koja je već duže vrijeme u vezi sa Timurom Jusićem. Iako nikad nije zvanično potvrđeno, pričalo se da je Slobodanka Tošić bila u vezi sa Darkom Elezom. Na žestoke momke nije bila imuna ni Njegica Balorda. Jelena Hribar-Hadžić u braku sa Mirsom Švicarcem.

  Domaće ljepotice sve češće završavaju u zagrljaju žestokih momaka, kriminalaca, kamatara, robijaša… Posljednji i najsvježiji je slučaj bh. manekenke Alise Zlatarević, koja je već duže vrijeme u vezi sa Timurom Jusićem, koji je džipom sa 6. na 7. april pregazio Mirsada Koštrebiča, vlasnika kafića „London“, na sarajevskim Ciglanama.

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) 8jgyBvs
  Alisa Zlatarevic

  Kriminalna djela
  Alisa Zlatarević je atraktivna Zeničanka, koja je godinama gradila uspješnu manekensku karijeru u BiH i inostranstvu, a sve je počelo nakon što je pobijedila na izboru za  Miss planete Zemlje BiH. Alisa iza seba ima brak, iz kojeg ima kćerkicu Nadju.

  Već nekoliko godina bivša misica fotogeničnosti BiH Slobodanka Tošić puni novinske stupce. Ne zbog uspješne karijere i inostranih angažmana, nego zbog udruženog zločinačkog poduhvata i saučesništva u pokušaju ubistva poznatog kriminalca Đorđa Ždrala 13. aprila 2006. godine u naselju Vranješ u Lukavici. Nedavno je i osuđena na jedinstvenu kaznu od dvije i po godine zatvora pred Sudom BiH u Sarajevu.
  avatar
  Miro.Kalas


  Posts : 19
  Join date : 28.08.2016

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Miro.Kalas sri pro 07, 2016 4:48 pm

  po svemu sudeci ima tu istine kad se ovaj lojavi tako zdusno kune ...
  kad "ministar sigurnosti" vodi politikanstku raspravu onda je jasno sta iza toga krije .... umjesto konkretnih dokaza nam se kune u pijonirsku organizaciju1

  http://www.dnevnik.ba/vijesti/bih/ministar-sigurnosti-ako-hrvatska-predstavlja-eu-da-bog-da-ja-nikad-ne-otisao-u-nju

  "Ministar sigurnosti": Ako Hrvatska predstavlja EU, da Bog da ja nikad ne otišao u nju


  inšahalah... mašala

  Mektić je još poručio predsjednici Hrvatske da "ona pogleda istini u oči". "Hrvatska se sveti BiH zbog slučaja Orašje. Neka hrvatska predsjednica pogleda istini u oči kad su u pitanju žrtve u Jasenovcu". (Taj grad se nenalazii u Siriji, zar ne?)

  Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas je održao konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, komentirao izjave predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.
  "Netočne su informacije koje dolaze iz susjedstva, problem ekstremizma postoji u BiH ali i u cijeloj regiji", kazao je Mektić, javlja N1.

  Dodao je da Hrvatskoj uvijek "treba politika konflikta".
  "Hrvatskoj treba politika konflikta, nakon Srbije na red je došla BiH. Hrvatska temelji odnose na insinuacijama i netočnim informacijama. Izvješće SIPA-e o kojem Grabar Kitarović govori ne postoji", istakao je.

  Kada je riječ o odlascima bh. državljana na strana ratišta, Mektić je kazao:

  "226 ljudi iz BiH je trenutno na sirijskom ratištu, a ne tisuće. Trenutno ih je 115, poginulo je 65 a vratilo se 45. U posljednjih pola godine nije bilo nijednog odlaska na sirijsko ratište".

  Mek(e)tić je još poručio predsjednici Hrvatske da "ona pogleda istini u oči".

  "Hrvatska se sveti BiH zbog slučaja Orašje. Neka hrvatska predsjednica pogleda istini u oči kad su u pitanju žrtve u Jasenovcu".

  Još je dodao da ne želi biti dio EU, ako je Hrvatska predstavlja."Ako Hrvatska predstavlja EU, da Bog da ja nikad ne otišao u nju".

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) 3LyGdOc Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Diploma-mektic-joined
  Lice od povjerenja i diploma o stručnoj osposobljenosti
  Roman_Stefic
  Roman_Stefic


  Posts : 158
  Join date : 04.03.2016
  Age : 50
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Roman_Stefic sri pro 07, 2016 10:53 pm

  ovaj je na straži i čuva cjelovitu Bosnu ....

  Zamjenik ministra sigurnosti BiH stao u obranu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović


  Piše: Narod.hr - 7. prosinca 2016. u 21:450

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) X0RQApK
  Prošetala, Suljagina Fata ... do Sarajeva grada, ona traži Muju basrdjana

  Foto: fah
  Zamjenik ministra sigurnosti BiH stao je u srijedu u obranu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ustvrdivši kako se nastoji umanjiti problem porasta islamskog radikalizma i nasilnog ekstremizma u Bosni i Hercegovini na što je nedavno upozorio i NATO-v general Petar Pavel koji je istaknuo da bi BiH mogla postati zemlja utočište islamskih terorista.

  „Nedavna izjava predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a generala zbora Petra Pavela kako je situacija na Balkanu daleko od stabilne, da je zapadni Balkan još uvijek potencijalni izvor ratnih sukoba te da Balkanu prijeti islamski terorizam, ali i ruski utjecaj, u javnom je diskursu u Bosni i Hercegovini skoro pa doslovno prešućena. Također se nije spomenula ni generalova tvrdnja nakon NATO-ve konferencije u Splitu da bi Bosna i Hercegovina mogla postati utočište za terorizam te kako je NATO-v interes to izbjeći i da će, bude li potrebno, NATO poduzeti mjere u tome smislu“, navodi u priopćenju za javnost zamjenik ministra sigurnosti BiH Mije Krešića (HDZ BiH).

  Dodao je kako je izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u biti jednaka stajalištima NATO-va generala.
  „U oba se slučaja izbjeglo reagirati na bit poruke, dobro poznate i kod nas i u Europi i, evidentno, u Sjevernoatlantskom savezu: u Bosni i Hercegovini radikalizam i nasilni ekstremizam brzo rastu, a time i opasnost od terorizma te da treba brzo, cjelovito i odlučno poraditi na njihovu suzbijanju“, stoji u priopćenju ministra Krešića.

  Po njegovim riječima u BiH se očito živi u paralelnom svijetu i gura glava u pijesak unazad 20-tak godina što je zemlju dovelo do lanjskog priznanja da je „devijantna ideologija tekfira našla plodno tlo u BiH… a samozvani tumači islama prouzročili širenje ekstremizma“, što je ustvrdio bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović kao i da „u Bosni i Hercegovini nisu pravodobno prepoznate opasnosti koje nosi takva ideologija i radikalizam“.
  „Aktualni populistički, i tobože braniteljski spram Bosne i Hercegovine, istupi onih najodgovornijih za sigurnost u Bosni i Hercegovini, nisu na tragu iskrenog sagledavanja prijetnje. Pogotovo nisu na tragu iskrenog međunarodnog i regionalnog partnerskog odnosa u borbi protiv globalne ugroze. U konačnici, nisu na tragu odgovorne brige za sigurnost Bosne i Hercegovine i svih njezinih stanovnika“, stoji u Krešićevu priopćenju.
  Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u srijedu se priključio osudama nekih dužnosnika BiH istupa hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je ustvrdila da je u BiH u porastu islamski radikalizam te je optužio kako se miješa u unutarnje stvari u toj zemlji u trenutku kada, kako smatra, jača ustaški ekstremizam u Hrvatskoj.

  Izvor: narod.hr/hina
  Roman_Stefic
  Roman_Stefic


  Posts : 158
  Join date : 04.03.2016
  Age : 50
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Roman_Stefic pon pro 12, 2016 10:58 pm

  Da Bog da Meketić nikad neušao ....

  Alarmantno izvješće: BiH postaje glavni centar za islamističke ekstremiste


  06.12.2016. HERCEG BOSNA  

  bosanskoHercegovačka tajna služba SIPA u svom je dramatičnom izvješću potvrdila ono na što je upućivala hrvatska sigurnosna služba SOA: kako je stanje zbog sve složenijih sigurnosnih prilika u okruženju zabrinjavajuće, a najviše u BiH te kako jeterorizam rizik i za Hrvatsku, tvrdi Večernji list.

  bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj radikalni islam vehabijsko-selefijske ideologije, kakvu nose najkrvoločnije terorističke organizacije kao što su ISIL i Al-Qa’ida, rapidno rastei iz koje je više od 300 Bošnjaka otišlo na ratišta na stranu terorista u Irak i u Siriju. Zapadne obavještajne službe već duže vrijemeupozoravaju na širenje radikalnog islamau BiH tražeći od bosanskohercegovačkih političara da pod hitno nešto poduzmu kako bi iskorijenili taj opasni fenomen. Na isti problem u svojem ovogodišnjem izvještaju upozorila je i SOA.

  Koliko je alarmantno stanje u BiH, svjesni su i u sigurnosno obavještajnoj službi SIPA-i, što su i naveli u svom izvještaju pod naslovom "Žarište vehabijsko-selefističkog prisustva u BiH".

  Prema SIPA-inom izvještaju, „religijski ekstremizam vehabijsko-selefističke provenijencije u BiH institucionalno je prisutan, unutar i izvan Islamske zajednice koja i dalje njeguje financijske odnose s Arapima i šuti na sve vehabijsko- selefističke aktivnosti. Ova šutnja i popuštanje Islamske zajednice pomažu institucionalizaciji i ukorijenjivanjuselefizma u društvu, pa i u samoj Islamskoj zajednici. Pojedini članovi i rukovoditelji Islamske zajednice aktivno sudjeluju u afirmaciji i učvršćivanju selefističkog pokreta kao i u zadovoljavanju interesa pojedinih arapskih država, poput Kraljevine Saudijske Arabije, Katara i Kuvajta. Izvan institucija Islamske zajednice, također, vehabije i selefije iznimno su aktivni.“

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) 69DlVHP

  U izvještaju se kao jedna od glavnih žarišnih točaka vehabijskog djelovanja u Sarajevu spominje džamija kralja Fahdačijeg imama Nezima Halilovića smatraju neslužbenim vehabijskim emirom. Izuzetno je važno što je imam Halilović, unatoč svojoj radikalnoj ideologiji, i danas član Islamske zajednice u BiH. Ova džamija trebala bi biti u ingerenciji Islamske zajednice u BiH, ali ona to de facto nije. Prema izvještaju SIPA-e, „njome izravno upravlja Saudijska Arabija, kao dijelom Kulturnog centra ‘Kralj Fahd’. S pravom je mnogi smatraju središtem širenja vehabizma u Sarajevu i najvažnijim javnim okupljalištem sljedbenika vehabijske ideologije“.

  Interesantno je da se u izvještaju SIPA-e spominje i hotel Terme Ilidža, kao mjesto u koje posljednjih godina na rehabilitaciju dolaze ranjenici iz Libije. Prema SIPA-i, ISIL-ovo podzemlje na ovaj način, a uz pomoć pojedinih članova libijskog diplomatskog zbora prebacuje svoje članove u Bosnu.

  Sve ovo događa se na očigled tamošnjih političkih dužnosnika, uz prešutno, i ne samo prešutno odobravanje. U Ministarstvu vanjskih poslova više je puta odBakira Izetbegovića traženo da Hamiš, veza libijskog ISIL-a s Al-Qa’idom, dobije status diplomata i državljanstvo BiH.Vehabije su u velikom broju prisutni u pojedinim džamijama u rubnim dijelovima Sarajeva, npr. na Ilidži, u Nedžarićima, na Alipašinu polju i sl. Također su njihovi istaknutu predavači vrlo prisutni i aktivni među studentima. Nerijetko organiziraju kolektivna druženja, izlete i seminare na okolnim sarajevskim planinama. To se posebno odnosi na svojevrsne vehabijsko-selefijske komunepoput one u Gornjoj Maoči, ali i drugdje. I dok se “trese gora” oko tzv. Paradžemata i “odbjeglih” propovjednika, vehabijsko-selefijski diskurs kroz djelovanje u džamijama i strukturama Islamske zajednice polako ali sigurno nameće se kao svojevrstan mainstream Islamske zajednice, odnosno muslimanskog puka u BiH.

  U izvještaju SIPA-e navodi se kako je „posljednjih godina posebno zanimljivo tržište nekretninama, odnosno kupnja zemljišta u okolici Sarajeva i njegovo preprodavanje šeicima iz Saudijske Arabije, Emirata, Katara i Kuvajta. Poslove s nekretninama i građevinsku operativu koja gradi kuće i turističke komplekse oko Sarajeva uglavnom vodepripadnici i simpatizeri vehabizma.“

  SIPA-u najviše zabrinjava što „ovdašnji odvjetnici, javni bilježnici i pojedini općinski službenici sve više iskazuju poštovanje prema tome učenju i aktivno sudjeluju u promjeni kulturološke slike Sarajeva i okolice.

  Ove gospodarske aktivnosti, gradnja naselja i širenje mreže utjecaja u lokalnim vlastima, mogle bi dugoročno doprinijeti pretvaranju BiH u glavni tranzitni, ali i regrutni centar ekstremizma, s obzirom na to da su medijski izuzetno jaki. Imaju portale Minber, Saff i Islambosna koji već godinama nesmetano rade na promociji i širenju vehabijskog učenja u BiH“.

  Interesantno je da se, na predsjednicuKolindu Grabar-Kitarović, koja je u intervjuu za Defense News komentirala situaciju u BiH, najviše obrušio predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, bivši reisa-l-ulema Mustafa Cerić, koji je sam najviše odgovoran za današnje stanje u BiH. Zahvaljujući upravo njemu, u vrijeme dok je bio na čelu mešihata Islamske zajednice BiH vehabijsko-selefijski pokret se širio, dok je za vehabije uvijek govorio kako su dobri i plemeniti „novi muslimani“.


  Zadnja promjena: Roman_Stefic; čet sij 26, 2017 11:58 am; ukupno mijenjano 1 put.
  Roman_Stefic
  Roman_Stefic


  Posts : 158
  Join date : 04.03.2016
  Age : 50
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Roman_Stefic čet pro 15, 2016 8:35 am

  Četvrtak, 15 Prosinac 2016 7:50

  Oči čvrsto zatvorene


  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) IcIwDGl

  Tek jedna do dvije rečenice predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović izgovorene u intervjuu za “Defense News”, ugledni međunarodni časopis za sigurnosno-obrambene teme, izazvale su kanonadu optužbi iz susjedne BiH. Poglavito iz njezina bošnjačko-muslimanskog spektra.

  Naoko iznenađujuće jer hrvatska je predsjednica samo otvoreno ukazala na odavno poznate činjenice: da se islam u BiH, uz sudjelovanje nekih drugih (islamskih) država, mijenja i radikalizira, da su borci-povratnici iz rata za islamsku državu ozbiljna sigurnosna prijetnja i za BiH i za Hrvatsku i za Europu te da disfunkcionalna BiH ne pokazuje kapacitet za suprotstavljanje toj opasnosti.

  Prvi se podcjenjivačkim pismom „poštovanoj komšinici“ obratio bivši reis Mustafa Cerić, vjerski poglavar koji spada u sam vrh najzaslužnijih i najodgovornijh ljudi za uvoz radikalnog islama u BiH u vrijeme rata devedesetih te za poslijeratno poticanje promjene tradicionalnog islama u BiH i radikalizacije bosanskohercegovačkih muslimana. Odmah nakon njega uvredljivim seksističkim pamfletom se predsjednici Grabar-Kitarović obratio Senad Hadžiefejzović, vječita novinarska savjest i po potrebi udarna pesnica bošnjačko-sandžačkog sarajevskog kružoka.

  Priliku za obračun nije propustio niti Muhamed Filipović Tunjo, vječiti kritičar svake hrvatske politike, koja se usuđuje spomenuti postojanje hrvatskog naroda u BiH. U pomoć im je priskočio i interesni saveznik iz Republike Srpske, aktualni ministar sigurnosti Dragan Mektić, koji malo brani svoju ministarsku neuspješnost, a malo politiku Republike Srpske i ruski hibridni rat, kojeg se predsjednica Grabar-Kitarović također dotaknula u razgovoru za “Defence News”.

  Završnica je prepuštena najmoćnijem bošnjačkom političaru Bakiru Izetbegoviću, koji također spada u sam vrh najzaslužniijih za uvoz radikalnog islama u BiH i radikalizaciju bošnjačkog društva. Izetbegović mlađi je svisoka poručio hrvatskoj predsjednici da dvaput razmisli prije nego što se upusti u komentiranje stanja u susjednoj državi dok u Hrvatskoj eskalira ustaški ekstremizam!

  Inače, u svjetskim medijima i stručnim krugovima za teme globalne sigurnosti, BiH se već odavno kvalificira kao kolijevka europskog džihadizma, najveća europska izvoznica radikalnog islama, najdisfunkcionalnija država u Europi…

  No pred tim problemom i hrvatska politika i hrvatska javnost već dvadesetak godina drže oči čvrsto zatvorene. Bošnjačko je vodstvo naviklo da Hrvatska o tome šuti i to je jedan od razloga burne reakcije. Drugi je razlog u tome što je nakon posjeta Zagrebu i Sarajevu, praktički istovjetne poruke zabrinutosti zbog stanja u BiH izgovorio i pomoćnik zamjenika američkog državnog tajnika Hoyt Brion Yee. Iz toga se dade naslutiti nova zapadna politika prema islamskoj radikalizaciji u BiH, u kojoj, kako kaže predsjednica KGK, niti Hrvatska (više) neće zatvarati oči pred problemom. Dodatna je požurnica izvjesni slom tzv. Islamske države i opasnost od povratka njezinih boraca.

  No problem danas više nije lako rješiv je su oči (pre)dugo bile čvrsto zatvorene. I hrvatske i američke i europske. Ako izuzmemo ratno razdoblje u kojem je radikalni islam preko stranih boraca uvezen u BiH, ali u kojem zbog ratnih zbivanja stvari i nije bilo jednostavno kontrolirati, od potpisivanja Daytonskog sporazuma do danas hrvatska je politika čvrsto žmirila na sve manifestacije islamske radikalizacije u susjednoj državi.

  U prvim poslijeratnim godinama počinjen je niz napada na Hrvate u BiH koji su imali sve elemente terorističkog čina, a tragovi su vodili prema stranim ili domaćim islamskim borcima: ubojstva policajaca povratnika u Travniku, automobil bomba u zapadnom Mostaru, ubojstvo obitelji Anđelić za Božić u Kostajnici kod Konjica, da bi kulminirala ubojstvom federalnog doministra unutarnjih poslova Joze Leutara.

  Bošnjačko pravosuđe nikada nije pokazalo ozbiljan napor da riješi te slučajeve (ubojstvo doministra Leutara, ubojstva policajaca povratnika) ili da otkrije prave (vjerske) motive počinitelja (ubojstvo obitelji Anđelić). Već tada su prvi borci iz BiH odlazili u džihad na strana ratišta, od Čečenije nadalje. No što je još važnije, u ratu radikalizirani imami iz BiH (poput Nezima Halilovića Muderisa) uz asistenciju klerika iz arapskog svijeta obučavali su i počeli u Europu izvoziti novu generaciju radikaliziranih učitelja islama, koji su pridobivali za džihad nove generacije europskih muslimana, ali i pripadnike drugih vjera tzv. obraćenike.

  U BiH su osnivani novi logori za radikalnu vjersku i ratničku obuku. Za razliku od prvih džihadističkih logora koji su bili skriveni u planinama srednje Bosne, ovi današnji su mahom uz granicu, hrvatsku granicu.

  No hrvatska je politika žmirila čvrsto: i kada su joj politički pokrovitelji radikalnih islamista u BiH istodobno montirali dvostruki zločinački pokret u Haagu i kada su novi centri za obuku radikalnog islama sustavno počeli nicati uz pogranična područja i kada su se nakon arapskih rezidencijalnih naselja oko Sarajeva (koja su nekad naseljavali Srbi) počela pripremati istovjetna u okolici Travnika (dolina Lašve), a u planu je, dakako, i Mostar, što bi potpuno promijenilo demografsku, ali i kulturološku sliku Lašvanske doline i doline Neretve.

  Naime, ultimativna žrtva islamskog radikalizma u Federaciji BiH nisu Srbi (koji su se uglavnom iselili nakon rata), niti Hrvati (koji su pod stalnim pritiskom iseljavanja), već prozapadni Bošnjaci, koji se nemaju kamo iseliti.

  Zapadna politika, predvođena SAD-om, bila je u BiH fokusirana tek na eliminaciju izravnih terorističkih prijetnja, ne baveći se previše njihovim softwareom, i zbog vlastitih bliskoistočnih interesa bila je uvijek spremna progledati kroz prste bošnjačkoj politici i njezinim lokalnim ambicijama (na račun Hrvata).

  BiH je prije desetak godina bila preplavljena propagandnim videouradcima Al-Qa’ide, snimljenim u vrijeme rata protiv Hrvata u srednjoj Bosni, u kojima objašnjavaju svoje ciljeve i nakane: da će Bosna biti njihova baza za džihad diljem Europe te da je njihov cilj pobjeda islama u svijetu. Tada te poruke zapadna politika nije shvaćala ozbiljno. Danas je u ozbiljnom problemu.

  Danas su izazovi mnogo veći. U EU, pa i u BiH neće se pokušati vratiti samo izvezeni ratnici poražene Islamske države, već će kao izbjeglice pokušati ući i njezini izvaneuropski pobornici, koji po definiciji jesu politički izbjeglice od Assadova režima. BiH je pritom posebno osjetljiva. BiH, naime, nije toliko posebna po broju registriranih potencijalnih terorista, čak niti po tome što ima najveći broj registriranih potencijalnih terorista po glavi stanovnika.

  Posebna je po tome što je jedina europska država koja je već dvadesetak godina pokrovitelj te radikalizacije, koja je podržava aktivno ili pasivno, kroz svoje institucije, na svome tlu.

  Zato su bošnjačke strukture reagirale tako burno na benignu konstataciju hrvatske predsjednice. Naime, ozbiljnost izazova danas traži da se problem radikalizma adresira u svoje izvorište – političkoj vlasti.

  LEAD
  Počinjen je niz napada na Hrvate u BiH, koji su imali sve elemente terorističkog čina, a tragovi su vodili prema stranim ili domaćim islamskim borcima: ubojstva policajaca povratnika u Travniku, automobil bomba u zapadnom Mostaru, ubojstvo obitelji Anđelić za Božić u Kostajnici kod Konjica, da bi kulminirala ubojstvom federalnog doministra unutarnjih poslova Joze Leutara
  Autor: Višnja Starešina/slobodnadalmacija.hr
  Roman_Stefic
  Roman_Stefic


  Posts : 158
  Join date : 04.03.2016
  Age : 50
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Roman_Stefic čet pro 15, 2016 10:00 pm

  Bila je prvo BeHa graja kako nista nije istina ... kad ooonnnooo ... SUNCE LI TI ZARKO!

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) O5mXm8J

  Published On: Thu, Dec 15th, 2016 #Aktualno / #Sarajevo |

  AKCIJA SUNCE: SIPA prekinula isporuku droge i oružja u Zagreb  U akciji “Sunce” koju su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli tijekom jučerašnjeg dana uhićene su četiri osobe, te zaplijenjena veća količina droge i oružja, kazao je Vahidin Šahinpašić, šef Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala, javlja Anadolu Agency (AA).

  Šahinpašić je naglasio da je akcija “”Sunce” samo jedna od sedam koliko ih je provedeno u posljednjih mjesec dana i tijekom kojih je uhićeno 39 osoba.

  “Od sedam složenih akcija, najviše se izdvaja ova koja je imala za cilj razbijanje organizirane kriminalne grupe koja je duže vremensko razdoblje na području Sarajeva i šire djelovala tako što je skladištila opojnu drogu i oružje, a potom ih prodavala u zemljama Europske unije. Tijekom akcije lišili smo slobode četiri osobe, izvršili sedam pretresa i presreli dvije isporuke oružja i droge na putu prema Zagrebu”, kazao je Šahinpašić i nastavio:

  “Od zaplijenjenog materijala izdvajamo deset kilograma eksploziva TNT, trotilske metke, osam elektronskih detonatorskih kapisi, sporogoreći štapin, četiri automatske puške, optički nišan za ručni minobacač, tri pištolja i veća količina streljiva. Od droga smo zaplijenili oko tri kilograma spida, deset kilograma skanka, oko pola kilograma heroina i uzorke kokaina.”

  Šahinpašić u ovom trenutku nije mogao dati procjenu koliko zaplijenjeno oružje i droga vrijede na crnom tržištu. Ono što je izdvojio kao jako zanimljivo jeste činjenica da je zaplijenjeno 120 kilograma žive u aluminijskim bocama, koja je veoma opasna materija i može služiti za nanošenje zla.

  U dva vozila koja su se kretala prema Hrvatskoj pronađen je dio oružja, dok su ostatak i droga pronađeni na sedam lokacija za koje je SIPA smatrala da se na njima mogu pronaći određene količine.

  Jedna od osoba koja su uhićena je državljanin Srbije, koji nije imalo prijavljen boravak u BiH, tri su državaljani BiH, dok se za još dvojicom osumnjičenih koji su najvjerojatnije državljani Hrvatske i dalje traga. Šahinpašić nije mogao otkriti ni inicijale osumnjičenih, samo je kazao da su svi predani tužiteljstvu. Isto tako odbacio je mogućnost da su uhićeni povezani s terorizmom.

  Od akcija provedenih u posljednjih mjesec dana jedna od najbitnijih bila je akcija “Damask”, koja je provedena prije dvadesetak dana.

  “Radilo se o osobi koja je boravila na području Sirije, vratila se u našu zemlju i poslije se dugo vremena krilo u šumi u okolini Zenice. SIPA je svojim metodama utvrdila lokaciju i uz pomoć naše specijalne jedinice pronašla osobu i lišila ga slobode. Kod njega smo pronašli oružje i bombe”, rekao je Šahinpašić.

  Pored svega navedenog SIPA je uspjela u Foči pronaći šest ručnih raketnih bacača, te određenu količinu streljiva i vojne opreme. U akciji “Valuta” službenici SIPA pronašli su vojno oružje i opremu, u predmetu “Ringišpil” uhitili 17 osoba, a u “Lok” šest i “Urban” sedam. /AA/HMS/
  Roman_Stefic
  Roman_Stefic


  Posts : 158
  Join date : 04.03.2016
  Age : 50
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Roman_Stefic čet pro 15, 2016 10:08 pm

  I ovo spada u terorizam ... netreba biti naivan nikakvo koristoljublje nije u pitanju ali jos jedan napad na kriscanina, katolika, covjeka ....

  Published On: Thu, Dec 15th, 2016 #3rd |

  Narkoman, kriminalac i radikal: Kenan Varupa (25) optužen za ubojstvo kapetana Stojaka  Županijsko tužiteljstvo u Travniku optužilo je Kenana Varupu (25) za ubojstvo kapetana Oružanih snaga BiH - Hrvatske komponente, Miroslava Stojaka (43), a koje se dogodilo 17. rujna u viteškom selu Bukve, piše Večernji list BiH. Iz koristoljublja ga je više puta udario oštricom sjekire po glavi u obiteljskoj kući, gdje je beživotno tijelo kapetana dva dana kasnije i pronađeno u lokvi krvi. Ubojica je žrtvi uzeo novac i vozilo, kojim je potom doživio prometnu nesreću u tunelu kod Žepča pa ga odmah prodao vlasniku vučne službe.

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) NCeF1Y9
  Miroslav Stojak (43), kapetan

  Upravo je vozilo bilo prvi trag koji je vodio do počinitelja nakon što je uslijedila potraga za nestalim Stojakom. Prema kazivanju svjedoka, Stojak i Varupa su se upoznali u večeri ubojstva u jednom kafiću u Novoj Biloj, a navodno su prethodno uspostavili kontakt preko društvene mreže Facebook. Nesretni Stojak očito nije ni slutio kakvo ga zlo očekuje.

  – Varupa je na kraju otkrio lokaciju tijela, koje su istražitelji pronašli u maloj trošnoj kući u zaseoku Putkovići, na brdu iznad trgovačkog centra “Fis”, među hrpom razbacanih stvari – podsjećaju susjedi ubojice. Kazali su kako su znali da je imao nekih problema sa zakonom, ali da ih je prenerazilo ovako okrutno ubojstvo.  Prema rekonstrukciji, Stojak je od kuće otišao u subotu oko 17 sati. S njim se posljednji put u 18.20 sati telefonom čuo njegov brat Božo, kome je rekao da je na roštilju kod kolega u Turbetu te da ima još nekog posla. Nakon toga Stojakov mobitel bio je ugašen. Iste večeri oko dva sata u tunelu kod Žepča Varupa je imao prometnu nesreću, vozeći Stojakov Ford Focus. Policija u Žepču, koja tada nije znala da taj automobil traže s obzirom na to da je nestanak prijavljen sutradan oko 13 sati, obavila je očevid i pustila Varupu, koji je, kako tvrdi obitelj, prodao Ford vozaču vučne službe koja je došla kako bi auto sklonila s ceste.

  U nedjelju oko podne obitelj je na internetskom oglasniku Pik vidjela da netko prodaje njihov automobil pa su kontaktirali prodavača i sve prijavili policiji. Viteški policajci su istog dana oko 18 sati priveli Varupu, koji je bio u lošem psihofizičkom stanju, i nisu ga mogli odmah ispitati, ali je naknadno sve priznao.
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Admin čet pro 22, 2016 8:27 pm

  TUĐMANOVA DJELIDBA BIH’


  Pripremio Stina Pradidova - 22. Prosinac 2016.

  Unatoč porazu na bojnom polju, Srbi su se uz pomoć Orjune i Međunarodne zajednice uspjeli od gubitnika preobraziti u pobjednike.

  Potvrda su nebrojene umjetnine iznesene iz RH za pljačkaških pohoda koje su im ostale u trajnom vlasništvu, dio obale uz Dunav, pravo po kom mogu hapsiti Hrvatske branitelje, Četnički spomenici na tlu RH na kojima primjerice stoji i natpis;’Srpska zastava na Srpskoj zemlji’ te glavom i bradom sami Četnici kao punopravni članovi Hrvatske vlade.

  I naravno, RS (iz koje su protjerali 200.000 Hrvata ) koju im je ‘benevolentno’ poklonila ta ista, Međunarodna zajednica.

  Usprkos agresiji i zvjerstvima koje su počinili na tlu HR, Srbijanci su i nadalje ‘žrtva’.

  Teza o ‘Srpskoj ugroženosti’ se putem televizijskih kuća uredno podgrijava držeći u pripravnosti onaj Četnički, militantni dio Srbskog stanovništva u Hrvatskoj.

  Ako je vjerovati SOA-i, Srbski šovinizam u punom je zamahu. Postati Četnik, jeste postulat.

  Srbsko-Ruske vojne vježbe uz granicu RH dokazuju i to, da je Rusija osigurala zaleđinu i jednoj i drugoj RS.

  Ako će mo pak vjerovati i Hrvatskim Četnicima, dakle onima koji žive u Hrvatskoj, pripojenje ‘Srpskih zemalja’ Velikoj Srbiji, samo je pitanje dana.


  ALIJINA PODJELA BiH

  Odmah nakon što je Alija Izetbegović priznao genocidnu RS ( Republiku Srpsku ), bilo je jasno da je BiH podijeljena na Srbsku i Bošnjačku. Tim je priznanjem BiH predsjednik, glatko prešao preko činjenice

  da je katastarski 70% teritorija BiH bilo u vlasništvu Hrvata, da su tu najstariji narod, narod koji je do Turske okupacije činio većinu. Jednako glatko, Alija Izetbegović ‘ državu BiH ‘poklanja’ Turčinu Erdoganu, a imenovanjem svojega sina Bakira za nasljednika, osigurao je i provedbu tog i takvog testamenta. Hrvatima ostavlja mogućnost da se pak radi mira u Bosni, isele mirnim putem.

  ALIJINA AVLIJA

  O razmjerima zločinstava koje je Izetbegovićeva Armija BiH počinila nad Hrvatima, manje više je sve poznato. (150.000 Hrvata je ABIH protjerala iz Središnje Bosne ) Brojna su sela i gradovi koja su ostala zavijena u crno.


  Kraljeva Sutjeska, Travnik,Visoko,Kakanj, Bugojno,Kiseljak, Trusina,Križančevo selo,Dusina,Miletići..itd. Zlodjela od strane Izetbegovićevih ‘svetih ratnika’ rađena su i vršena po istom ili sličnom obrascu kao u Doljanima.

  DOLJANI 28.srpnja, 1993.

  Prema popisu stanovništva iz 1981.Doljani su imali 1049 stanovnika, 731 Hrvata, Muslimana/Bošnjaka 316, jednog Srbina i jednog ostalo. Udaljeni 12 km od Jablanice, sjedište župe Sv Ilije, koja je pripadala Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

  Jutrom su Doljane opkolili pripadnici 44.Brdske brigade 4.korpusa ABIH, pripadnici MUP-a općine Jablanica i skupina Bošnjaka iz sela Jelačića. U selu su bile nejake snage HVO-a koju su činile mještani koji nisu bili profesionalni vojnici, već domobrani koji su branili svoje živote, obitelj i Domovinu.

  U tom je selu toga dana ubijeno i masakrirano 10 civila i 33 pripadnika HVO-a, točnije Domobrana.

  U logor Muzej odvedeno je 185 mještana među kojima je bilo 37 djece i 10 trudnica.Ratni predsjednik Općine Konjic,Jablanica i Rama/Prozor, dr Safet Ćibo je zajedno sa komadantom 44.Brdske brigade ABIH Enesom Kovačevićem istu tu večer ( 28.7.1993.) u dnevniku lokalne CVT Jablanica,čestitao sudionicima akcije ‘oslobađanje Doljana’.

  UZDOL 14.rujna, 1993.

  Stanovništvo je zatečeno na spavanju.Ubijen je 41 mještanin. Mrtva tijela djece i staraca su masakrirana.Pripreme za napad vodio je general Sefer Halilović, a neposredno na čelu akcije bio je Enver Buza, komadant Prozorskog bataljuna ABIH.

  Dr Safet Ćibo je bio liječnik, ortoped. Preko radija je poručio;”U Bosni živi samo jedan narod, a to su Bosanci i to Bosanci Islamske, Katoličke i Pravoslavne vjere”.( Zločine u Trusini je opravdavao riječima ‘da se opamete ekstremisti HVO-a’ )

  TRUSINA 16.travnja, 1993.

  Selo je branilo 7 pripadnika HVO-a, koji su se predali i bivaju pogubljeni. Nakon toga je ubijeno 15 civila. Zločin su počinile postrojbe Zulfikara Ališpage-Zuka, Nezima ef.Halilovića zvanog Muderis,

  koji je bio glavni Konjički Imam i svi njegovi vojnici su morali biti vjernici.

  Muderis u listu Ljiljan, 3.studenog, 1993. “Da, jesmo fundamentalisti i pravimo Islamsku državu i mi smo za Šerijat”! Povodom 5.godišnjice osnutka Muslimanske armije, Izetbegović mu uručuje ‘Orden

  zlatnog grba sa mačevima’.

  TWRA

  “Bosna na kraju mora biti Muslimanska, jer, ukoliko se to ne dogodi, cijeli rat nema smisla i bio bi vođen nizašto” konstatirao je prema pisanju Muslimanskog lista ‘Slobodna Bosna’ od 30.ožujka.2000.

  Elfatih Ali Hasonejn, rukovoditelj organizacije Third World Relief Agenci ( TWRA ).

  Ta TWRA je bila glavna ekspozitura u Europi, u Beču, koja je u ime Islamskih krugova, logistički i ideološki pokrivala Bosnu uoči rata, tijekom i nakon rata.


  POZIV

  Tuzlanski Muftija Husein efendija Kavazović i Muslimanski vjerski poglavar u Gračanici,Lukovcu, Srebreniku i ostalim gradovima Tuzlanskog okruga kako su već prenijele agencije, pozvao je 15.lipnja, 1995.’muslimane svijeta u sveti rat protiv hrišćana’. Militantnim izjavama ispred svih, prednjačio je reis Mustafa efendija Cerić koji je putem muslimanskog radija u Tuzli, poručio ‘Muslimanima cijelog svijeta, da je Džihad Božja naredba za sve Muslimane ma gdje oni bili’.


  Livno, Mostar, Stolac, Neum, Kraljeva Sutjeska, gradovi sa većinski Hrvatskim stanovništvom

  na koje su Bakirovi Bošnjački unitaristi bacili oko. Mostar je grad u kom se već 8 godina ne može izabrati gradonačelnik, pa onda ni gradsko vijeće.


  POZIV NA DŽIHAD

  10.prosinca, 2016.muftija Kavazović:”Naša domovina još je u poteškoćama i pod okrutnim jarmom agresivnih ideologija i nasrtaja njenih susjeda koji ne odustaju od stalnih provokacija i prijetnji.

  Naša je obaveza da im se suprostavljamo i branimo zemlju. Naše zajedništvo u Islamskoj zajednici, jedan je od važnih stubova za očuvanje naše domovine.”!

  Stvorena umjetnim putem i Republika Srpska kao i Bošnjačka BiH, imaju svoju zaštitnike.

  I jedni i drugi imaju svoje mentore. Za prve je to Putin, za druge Erdogan, dočim Hrvati po starom obrascu, ostadoše na cjedilu.

  Sveudilj čeznutljiv pogled Hrvata iz BiH i ove 2016., uperen je prema Zagrebu, koji baš kao omamljen blještavilom Adventskog svijetla i nadalje stremi put ‘Europizirane Europe’ koja se poput lake žene nudi ama baš svakom putniku namjerniku, ma bio on Afganistanac ili Pakistanac. Hrvati u BiH su neželjeno čedo kojega se Hrvatska Vlada mora žurno riješiti.


  Selimovićevog Derviša, onog duhovnjaka koji obazrivo važe, osluškuje i svijet preispituje srcem, u BiH se okom, više ne može nazrijeti.

  Pa tako onda i plemenitaši Kulenovići ostadoše samo mit, o kom će mo sa sjetom tek moći pričati svojoj djeci.

  Ako se kad i ikad, vrate na stara ognjišta.

  ‘Bosna moja, zemlja šargije, kola i sevdaha, u njoj je uvijek bilo mjesta za Isusa Krista i Allaha’.
  Zdenka Bilobrk

  http://krugovaldomovina.info/tudmanova-djelidba-bih/
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Admin sri pro 28, 2016 12:07 am

  šuška se šuška .. da je Bakir za citav broj jači od Dodika ... il to samo pokazuje ocjenu iz Druge gimnazije

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Eun1SIa

  Četiri prsta navukla sumnju američkih tajnih službi  Lider SDA, Bakir Izetbegović, nalazi se pod lupom američkih tajnih službi zbog veza s čelnicima Muslimanskog bratstva

  Euroblic piše kako njegovi izvori tvrde kako je zanimanje Amerikanaca za odnose bošnjačkog člana Predsedništva BiH s vodećim ljudima organizacije čije je djelovanje zabranjeno u brojnim državama svijeta naglo poraslo nakon pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima.
  Najbliži suradnici novog američkog predsjednika još tijekom predizborne kampanje poručili su kako će Muslimansko bratstvo biti stavljeno na listu terorističkih organizacija u SAD.

  Kako bi Izetbegović mogao imati ozbiljnih problema s novom američkom administracijom potvrđuju fotografije na kojima se vidi kako aktualni bošnjački član Predsjedništva BiH ponosno pozira s dvojicom bliskih suradnika idejnog tvorca Muslimanskog bratstva, kontroverznog egipatskog imama, Jusufa el-Karadavija, za kojim su egipatske vlasti prije nekoliko godina raspisale međunarodnu potjernicu zbog povezanosti s terorizmom.

  - Izetbegović je početkom 2014. godine u zgradi Predsjedništva BiH primio izaslanstvo Muslimanskog bratstva i fotografirao se s njima pokazujući uzdignuta četiri prsta - neformalni pozdrav te terorističke organizacije.

  Smatra se kako lider Muslimanskog bratstva, Jusuf el-Karadavi, već nekoliko godina živi u Turskoj, gdje se krije od potjernice koju su za njima raspisale egipatske vlasti.
  Osim Egipta, Velika Britanija i Francuska, sumnjiče ga za povezanost s terorističkim organizacijama.

  Dnevnik.ba
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Admin čet sij 05, 2017 10:44 pm

  Rekose kako su miroljubljivi i da nemaju teroriste .... onda upoznajte Adnana Huskića
  ... nemoras bit selafija da bi bio terorista
  KOME SMETA EUROPSKA UNIJA Ili kako NGO from Sarajevo baca spinove


  Kad vam se dijete zaigra i prebaci na Al Lažeeri i ugleda uglednog Adnana Huskića, vjerojatno mu bude simpa. Štreberske naočale, ćelava glava, osmijeh i narančasta bradica. Huskić, uz Darka Brkana čini jezgru jednog od milijun i po NGO Centara u Sarajevu koji sišu sve fondacije ovog svijeta. Huskić je praktički postao stalan analitićar Al Lažeere.

  Centar mu se zove Centar za izborne studije a opis im je: think-thank posvećen demokratizaciji države i društva, unaprijeđenju izbornog sistema i ostvarivanju participacije građana u procesu donošenja odluka. Plemenito.

  Huskić je uz Brkana iz Centra za izborne studije stručnjak za sve: za izborni sustav, za EU, za političku ekonomiju, za izbore, za kako uzeti lovu od NGO fondacija i kupiti tri stana u centru Sarajeva te pripremiti se za kupnju četvrtog kako to zna Huskićev drug Brkan.

  Te ugledne ličnosti Saraj čaršije koji su za status quo, koji se bore protiv izmjene izbornog zakona – makakav Sejdić makakav Finci makakva majorizacija – napadaju rad Europskog parlamenta.

  Veli Huskić da je odzvonilo HDZ-u i Europskom parlamentu. Kaže, „HDZ ima svoje advokate unutar Europskog parlamenta, ali to im neće uspjeti jer za EU trenutno su ekonomsko-socijalne reforme prioritet. Naime, diplomatski predstavnici nekoliko evropskih zemalja ne žele se ‘zamarati’ političkom agendom koja bi podrazumijevala povratak u teške nacionalne i političke ‘rovove’ zbog čega strahuju da bi mogla propasti inicijativa za provođenjem ekonomskih reformi“.

  Huskić bi da se njega pita. Europska unija je davno prepoznala problem u BiH. Nije to samo socijalna osjetljivost ili ekonomija. Da se Brkana pita jao si ga siromašnima. Znaju u EU kako su osjetljivi ex-Komšićevi puleni.

  Da se Huskića pita EU ne bi trebala postojati. Političke reforme slabe onaj NGOSarajevo. Teritorijalne i ekonomske reforme smanjuju hrvatsku uplatu u njegov džep. EU je babaroga za njih, EU je dobar dok daje pare, ali kad propituje nečija prava – ne valja.

  Stabilnosti u BiH nema dok se ne riješe sva pitanja. Tog je EU svjesna, nisu tu od jučer. Komisija je već početkom 2000-ih u više navrata kritizirala korištenje Bonskih ovlasti. Venecijanska komisija je molila da OHR odustane od toga. ICG je izravno 2014. pozvao na treći entitet.

  Bivši predsjednik Europske komisije Barroso u formalnim i neformalnim razgovorima izjavio da je Cutilierov plan bio najbolje rješenje za BiH. Zna EU kako je gadno zabrljala s mostarskim eksperimentom 1994.-1996. kad nisu imali nikakvu vanjsku politiku.

  Ali, Suljagić je izjavio da je EU fašistička, da je Hrvatska ustaška te da treba stati uz Vučića u obrani naših vrijednosti. Iako ga taj isti Vučić 1990-ih gonjo po Bratuncu. Tko ne vjeruje nek pročita u Oslobođenju njegovu kolumnu ‘BiH i Srbija’. Eto tko stvara sliku o fašistima u Hrvatskoj. EU=fašizam, HR=fašizam jer ne podnose više ljigave likove poput Suljagića, Komšića, Huskića i Brkana Darka. Pročitane su knjige.

  Abstract:

  NGO representatives from Sarajevo are Euroskeptics. They are against the EU when it proposes important reformes. They need money and they do not want European values. They are against democracy where every single vote counts. They are against EU and Western values. Do you remember Jasmila Zbanic? She says that the USA are supporting ISIS, but on the same time she asks for money at the US Embassy.

  The same is happening with Brkan and Huskic: they are against EU Parliament’s resolutions, but they ask for Euro. Brkan has 3 residences in Sarajevo. Where does money come from? We know the answer, and you?

  Poskok.info
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Admin ned sij 08, 2017 6:43 pm

  Dok Sarajevski muslimani vide opasnost od "trećeg entiteta" .....

  'DAN REPUBLIKE SRPSKE': Unatoč zabrani Ivanić postrojio vojnike u povodu neustavnog praznika u BiH  Pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine u nedjelju su, unatoč ranije izrečenoj zabrani, ipak sudjelovali u početku obilježavanja neustavnog praznika označenog kao dan Republike Srpske,

  Objavljeno: 08.01.2017. u 11:49h Piše: PolitikaPlus/Hina

  Pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine u nedjelju su, unatoč ranije izrečenoj zabrani, ipak sudjelovali u početku obilježavanja neustavnog praznika označenog kao dan Republike Srpske, a to su učinili po nalogu predsjedatelja Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

  Četrdesetak pripadnika Treće pješačke pukovnije koja baštini tradicije vojske bosanskih Srba bilo je postrojeno pred Ivanićem uoči svečanosti na kojoj su on i predsjednik RS-a Milorad Dodik te drugi entitetski dužnosnici polaganjem vijenaca odali počast poginulima u proteklim ratovima.

  Nakon što je zapovjednik postrojbe Ivaniću predao prijavak njezini pripadnici povukli su se s banjolučkih ulica.

  "Član Predsjedništva BiH ima pravo na počasnu postrojbu kada god on odluči", izjavio je poslije Ivanić i dodao da su vojnici bili obvezni izvršiti njegovu zapovijest.

  Ministarstvo obrane ranije je dalo suglasnost  za to da dio orkestra oružanih snaga sudjeluje u Banjoj Luci u odavanju počasti poginulima i to u nedjelju s obzirom na to da ceremonije vezane uz obilježavanje 9. siječnja kao dana RS zapravo počinju u nedjelju.

  Takvu odluku podupro je stožer NATO-a u Sarajevu uz objašnjenje da bi svako sudjelovanje vojnika na manifestacijama za 9. siječnja bilo kršenje zakona i ustava BiH.

  Zapovjednica NATO-va stožera američka generalica Giselle Wilz posebnom je izjavom upozorila da svako drugačije ponašanje može voditi sankcijama uključujući otpust iz oružanih snaga.

  Ivanić je u nedjelju rekao da je unatoč tom upozorenju svjesno doveo vojnike u situaciju koja im može ugroziti karijeru.

  "Sve radim vrlo svjesno jer želim pokazati da u ovoj zemlji i na obilježavanju ovakvih datuma nema pokušaja discipliniranja i ako itko treba snositi odgovornost, onda sam to ja", kazao je novinarima Ivanić.

  U Banjoj Luci će tijekom dana Dodik u povodu dana RS dijeliti odlikovanja, a zakazao je i svečanu sjednicu entitetskog senata kako bi se obilježio 9. siječnja, a što je Ustavni sud BiH još 2015. proglasio neustavnim praznikom jer diskriminira Hrvate i Bošnjake koji žive u tom entitetu.

  Dan 9. siječnja vlasti u RS-u obilježavaju u znak sjećanja na taj datum iz 1992. godine kada  je dio srpskih zastupnika u skupštini tadašnje SR BiH jednostrano i protuzakonito proglasio "srpsku republiku BiH" u nastojanju da spriječi proglašenje neovisnosti BiH i da dijelove njezina teritorija zadrži u čvrstoj vezi s Beogradom što je u biti bio pokušaj realizacije ideje o velikoj Srbiji.

  Središnje svečanosti u povodu obilježavanja obljetnice tih zbivanja najavljene su za ponedjeljak uz paradu središtem Banja Luke i svečanu akademiju na kojoj se očekuje i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

  http://www.politikaplus.com/novost/148999/unatoc-zabrani-ivanic-postrojio-vojnike-u-povodu-neustavnog-praznika-u-bih

  Roman_Stefic
  Roman_Stefic


  Posts : 158
  Join date : 04.03.2016
  Age : 50
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Roman_Stefic uto sij 24, 2017 8:27 pm

  ‘PREOSTAJE NAM SAMO POKRETANJE RADIKALNE OPCIJE':
  Ivo Lučić o ratnim ciljevima srpskog i bošnjačkog vodstva u BiH


  Tuesday, 24 January 2017 15:00 Written by: milanN


  Sudionici okrugloga stola u Mostaru istaknuli su u ponedjeljak da se zloporabom instituta zajedničkog zločinačkog pothvata i procesuiranjem hrvatskih branitelja u BiH nastoje ostvariti ratni ciljevi o Bosni i Hercegovini bez Hrvata.

  Okrugli stol organizirao je Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH, Ured za pružanje pravne pomoći braniteljske populacije te Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH, a nazočili su brojni dužnosnici kao i sudionici Domovinskog rata, zapovjednici brojnih postrojba od prostora Posavine do Hercegovine.

  “Radi se o stigmatiziranju naroda i kolektivne odgovornosti kroz ‘zajednički zločinački pothvat’ i zapovjednu odgovornost. Zločinački pothvat je političko pitanje koje zahtjeva široku akciju. Po predmetima koji se vode i najavljuju važno je pobijati neistine jer može imati teške posljedice ne samo po optužene u Den Haagu, nego i u BiH”, rekla je voditeljica ureda za pravnu pomoć Hrvatima pri HNS-u BiH, Nika Pinter.

  Po njezinim riječima, na pripadnike HVO-a, a naročito zapovjednike, tužiteljstva primjenjuju ove kvalifikacije, dok se istodobno za pripadnike bošnjačke Armije BiH one zanemaruju.

  Ravnatelj Dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željko Raguž je rekao kako se radi o očitoj manipulaciji čiji je cilj Hrvate poraziti krivotvorenjem istine o zbivanjima za vrijeme rata.

  “Vidljivo je da postoji zloporaba oko selektivnog procesuiranja ratnih zločina i pristupa oko rata u BiH. Naime, primjetno da se ne procesuiraju ratni zločini nad hrvatskim civilima u BiH, te je primjetno da se nastoji zlorabiti procesi protiv Hrvata za buduća politička rješenja”, smatra Raguž.

  U bosanskohercegovačkom pravosuđu postupci za ratne zločine se vode po dva zakona, jednome iz vremena bivše Jugoslavije i drugom puno težemu, s predviđenim dvostruko većim kaznama, koji je donesen 2003. godine. Hrvate se u pravilu procesuira po strožem, a Bošnjake po lakšem zakonu s predrasudama kako su jedni unaprijed determinirani kao zločinci a drugi kao osloboditelji.

  Pritom je predstavio podatke po kojima je do sada za zločine protiv čovječnosti optuženo 212 Srba, 24 Hrvata i samo trojica Bošnjaka. Do sada su za ove zločine Hrvati dobili 84 godine zatvora, a Bošnjaci nijednu, tvrdi Raguž.

  U izjavi za medije nekadašnji ratni ministar obrane Herceg-Bosne Vlado Šoljić istaknuo je kako očekuje zauzimanje Republike Hrvatske u rasvjetljavanju istine o Domovinskom ratu u BiH.

  “Prema stanju presude Hrvatska je do sada jedina zločinačka država na ovome području. Ona je po tim navodima napadala BiH i Srbiju iako činjenice govore drukčije. Srbija je napala Hrvatsku, a iz BiH je napadana Hrvatska. Kada bi to prihvatila kao gotovu činjenicu, Hrvatska bi imala goleme posljedice. Zbog toga ih to motivira i trebaju se uključiti u potporu”, rekao je Šoljić.

  Povjesničar Ivo Lučić, s Instituta za povijest u Zagrebu rekao je kako srpsko i bošnjačko vodstvo nisu promijenili svoje ratne ciljeve, a to su odcjepljenje i stvaranje unitarne države bez Hrvata.

  “Hrvatski cilj je ravnopravnost i očuvanje kulturnog i političkog suvereniteta. Institucionalna zaštita je, koliko mi se čini, potrošena i promijenjena nametanjem izmjena. Ne čini mi se da nam ne preostaje ništa drugo do pokretanja radikalnije opcije”, smatra Lučić.

  Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić istaknuo je da je danas trenutak kada treba donositi hrabre odluke.

  “Danas smo svjedoci prijetnjama ratom i mobilizacije, a to govore osobe koje zahvaljujući selektivnoj pravdi nisu procesuirane za ratne zločine. Imamo li pravo zadovoljiti se samo izborom legitimnih predstavnika. Mislim da nemamo. Samo administrativno i ustavno rješenje jamči nam opstanak, a to podrazumijeva federalnu jedinicu”, istaknuo je Ljubić.

  Izvor: narod.hr/Hina
  avatar
  Miro.Kalas


  Posts : 19
  Join date : 28.08.2016

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Miro.Kalas pet sij 27, 2017 1:01 pm

  jedna za lažova Mektiča

  Stanić: U Beču i Grazu uhićene vehabije iz BiH  Ravnatelj Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Perica Stanić potvrdio je da je austrijska policija u Beču i Grazu uhitila 15 ekstremnih pripadnika vehabijskog pokreta, među kojima je četiri ili pet osoba iz BiH.

  Stanić je za "Glas Srpske" rekao da su pripadnici Sipe pomagali austrijskim sigurnosnim agencijama kada je riječ o uhićenju ovih osoba, te da se detalji o ovom slučaju još sumiraju. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kaže da su među uhićenima državljani BiH koji su trenutno u Austriji, kao i oni koji su nekada bili državljani BiH, ali su u međuvremenu dobili austrijsko državljanstvo.

  On je naveo da je obrada podataka u tijeku i da su u BiH ispitivana neke osobe koja se mogu dovesti u vezu s uhićenima. "Vrše se provjere i radimo zajedno. U ovom trenutku ne možemo otkrivati na kojim lokacijama se vrše provjere", naveo je Mektić. Austrijski mediji ranije su prenijeli da je uhićeno 14 osoba osumnjičenih za organiziranje radikalne islamističke organizacije i vojačenje novih članova, te da su među privedenima i državljani Sirije, Bugarske i Makedonije.

  U antiterorističkoj akciji sudjelovalo je 800 policajaca, a meta su bili ljudi sa područja bivše Jugoslavije za koje se sumnja da su uspostavili džihadističku mrežu u Austriji, te bili sponzorirani novcem iz inozemstva, uglavnom iz arapskih zemalja, prenosi Večernji.ba.

  Prema pisanju "Glasa Srpske", vjeruje se da je akcija nastavak razbijanja mreže Mirsada Omerovića zvanog Ebu Tejma, propovjednika iz BiH koji je u srpnju prošle godine osuđen na 20 godina zatvora zbog vojačenja mladih boraca za "Islamsku državu". Tejma je uhićen u akciji slamanja džihadističke mreže u Austriji 2014. godine sa još 12 osoba, među kojima su bili i jedan od vodećih ljudi vehabijske zajednice u Beču Muhamed Porča iz Sarajeva, Suad Ramić iz Osmaka koji živi u Austriji i Sandi Suljić iz Zenice, nastanjen u Grazu.

  Dnevnik.ba

  http://www.dnevnik.ba/vijesti/drustvo/stanic-u-becu-i-grazu-uhicene-vehabije-iz-bih
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Admin sri vel 22, 2017 8:36 pm

  http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/jedanaest-drzavljana-bih-na-interpolovim-tjeralicama-zbog-terorizma---467689.html


  Jedanaest državljana BiH na Interpolovim tjeralicama zbog terorizma  • Sarajevo, 22.02.2017., 11:24 Autor:I.D.


  Interpol je, na zahtjev vlasti Bosne i Hercegovine, raspisao međunarodnu tjeralicu za državljaninom te zemlje Amirom Džinićem, za kojim se traga zbog povezanosti s teriorističkom organizacijom Islamska država (IS), prenijeli su lokalni mediji ističući kako se on sada pridružio skupini od deset državljana BiH za kojima zbog istog razloga tragaju policije diljem svijeta.

  Džinić (43), podrijetlom iz Tešnja u središnjoj Bosni, pod istragom je zbog kaznenih djela organiziranja terorističke skupine, financiranja terorističkih aktivnosti i terorizma.
  Prema navodima"Dnevnog avaza" on je na popisu osoba za kojima je raspisana tzv. crvena tjeralica, nakon što je utvrđeno da je još 2013. godine otputovao u Siriju, a sa sobom je tamo poveo i suprugu te čak devetoro djece.


  Jedan od njegovih sinova Almir u BiH se vratio 2016. godine i odmah je uhićen. Priznao je krivicu zbog sudjelovanja u terorističkim aktivnostima i pridruživanja paravojnim skupinama pa je temeljem tog priznanja osuđen na razmjerno blagu kaznu od godinu dana zatvora.
  Prema informacijama kojima raspolažu sigurnosne agencije u BiH, Džinić te njegova supruga i ostala djeca i dalje su u Siriji.


  Zbog kaznenih djela povezanih s terorizmom Interpol je, na zahtjev iz BiH, ranije raspisao tjeralice za Edinom Alijevim, Samidom Cicvarom, Naserom Arnautom, Ramom Grahovićem, Ibrom Čufurovićem, Edinom Pečenkovićem, Jasminom Keserovićem, Sulejmanom Mešanovićem i Senadom Kasupovićem.
  Traga se i za Ahmedom Zuharijem koji, uz državljanstvo BiH, ima i ono Saudijske Arabije. (Hina)
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Admin uto oľu 14, 2017 5:30 pm

  Malo nam se Hrvatska uozbiljila .... FILĐANI'STAN imshalah ćekaju problemi, ba


  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) D4vKRam
  Popis časnika tzv. Armije RBiH koji se terete za ratne zločine počinjene nad hrvatskim državljanima tijekom Domovinskog rata

  « Prethodni članak | Sljedeći članak »Napisano 13.03.2017. 22:53

  Dnevnik.ba donosi popis časnika tzv. Armije RBiH koji se terete za ratne zločine počinjene nad hrvatskim državljanima na prostoru Hrvatske i BiH tijekom Domovinskog rata. Neki od njih se terete za zočine koje su počinili kao časnici JNA i riječ je o zločinima počinjenima na području Hrvatske, dok se većina njih tereti za zločine koje su redovime tzv. Armije RBiH počinili na prostoru BiH.

  Predstavnici hrvatskih udruga koje su proistekle iz Domovinskog rata u BiH dostavile su Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske kaznene prijave u kojima su detaljno opisani zločini za koji se terete navedene osobe.

  1. general Sefer Halilović, Agent KOS-a sudjelovao u ratu protiv Hrvatske, kasnije bio načelnik u Armiji BiH

  2. Mirsad Bezdrob zv. Kan, istakao se u agresiji na Republiku Hrvatsku na području Zadra i Benkovca

  3. Mevludin Bešić – zamjenik zapovjedništva zrakoplovstva tzv. Armije tzv. BiH, istakao se u razaranju Vukovara u zračnim operacijama

  4. Avdo Tulek – zapovjednik mješovite avioeskadrile, zapovjednik zrakoplovne baze u Bihaću s koje su poletjeli zrakoplovi i bombardirani Banski dvori

  5. general Nedžad Ajnadžić – sudjelovanje u razaranju Vukovara

  6. Mirsad Ćatić zv. Čuperak – planirao i realizirao topničke napade na Zadar

  7. Asad Paldum, bivši zapovjednik 102. motorizirane brigade, isticao se u napadima na Vukovar

  8. general Sead Delić – sudionik agresije na Republiku Hrvatsku u području Varaždina gdje je odlikovan ordenom za hrabrost na strani JNA

  9. Sulejman Tabaković zv. Tetak – sudionik agresije u Dalmaciji i Kninskog korpusa na Kupres

  10. Makar Anđelko – sudionik agresije na Hrvatsku

  11. Nahid Mehić – sudionik agresije na Hrvatsku

  12. Pukovnik Nedeljko Veraja – sudionik agresije na Hrvatsku u području Maslenice

  13. General Sakib Mahmuljin – jedan od tvoraca mudžahedinskih postrojbi u BiH

  14. Brigadir Ramiz Dugalić – sudionik agresije na Hrvatsku u mornaričkom granatiranju Zadra, Šibenika i Splita

  15. pukovnik Šerif Patković, zapovjednik 7. muslimanske brigade, izvršitelj zločina u Dusini

  16.Abuma’ali, zapovjednik odreda “El mudžahedin”

  17. Salko Beba, jedan od zapovjednika Armije BiH koji je prijetio međunarodnim čimbenicima masakriranjem Hrvata civila, žena i djece ako HVO ne pusti zarobljene mudžahedine

  18. Esad Ramić, istakao se u zapovijedanju ubojstava civila, žena i djece na teritoriji općine Konjic, prema vlastitim izvješćima zaplijenjenim u zapovjedništvu 4. korpusa Armije BiH

  19. Pukovnik Nezim ef. Halilović – muderiz, zapovjednik 4. muslimanske brigade, odgovoran za zločine nad Hrvatima i Srbima u Konjicu, priznaje jedino islamsku BiH

  20. Dr. Safet Ćibo – odgovoran za ubojstva i mučenja hrvatskih zarobljenika i uzimanja krvi od zarobljenika

  21. Zejnil Delalić – višestruki inicijator sukoba Muslimana i Hrvata na području Konjica i Jablanice

  22. Edo Žilić – za vrijeme rata upravnik zatvora u Konjicu gdje je zarobljenicima prisilno uzimana krv

  23. Jasmin Guska – odgovoran za višestruka ubojstva u Bradini kod Konjica

  24. Enver Buza – jedan od odgovornih za masakr u selu Uzdol

  25. general Atif Dudaković – istakao se u uništavanju Zadra, najpoznatiji je po pokliču:”Samo naredite, ići ću i do Rima!” , nakon toga i rata u BiH te u akciji Oluja prelazi Unu i sa 5-im korpusom radi zločine nad srpskim civilima u Dvoru na Uni , Rakovici , Plitvicama i cesti prema Glini pljacakajuci i paleci sve pred sobom , RH ga tereti i za ubojstva hrvatskih civila za koje se vjeruje da je pocinio ili naredio iz "neznanja", inače u RH vec dugo godina stoji optužnica protiv njega

  26. pukovnik Hamdija Abdić – egzekutor ubojstva generala Vlade Šantića u Bihaću

  27. brigadir Mirsad Sejdić – sudionik agresije na Hrvatsku sa zrakoplovne baze Željava kod Bihaća

  28. Rizvo Behram, istakao se u topničkim razaranjima Vukovara i Osijeka

  29. general Selmo Cikotić, odgovoran za nestanak hrvatskih intelektualaca u Bugojnu, bivši ministar obrane, danas savjetnik Bakira Izetbegovića

  30. Muhamed Ćurić, odgovoran za protjerivanje Hrvata iz travničkog kraja.
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Admin uto oľu 14, 2017 7:22 pm

  http://www.priznajem.hr/novosti/zlocin-nad-hrvatima-imena-16-oficira-armije-bih-prijavljenih-dorh/

  ZLOČIN NAD HRVATIMA: IMENA 16 OFICIRA ARMIJE BIH PRIJAVLJENIH DORH-U!  Bujica Z1 televizije je u ponedjeljak navečer ekskluzivno objavila faksimile kaznene prijave koju je prošli četvrtak zaprimilo Državno odvjetništvo RH protiv 16 oficira Armije BiH zbog zločina nad Hrvatima. “Cvitan je dobio prijavu i on je na potezu,” rekao je voditelj emisije Velimir Bujanec na samom početku… Informaciju je, kako je rečeno u emisiji, neslužbeno potvrdio izvor iz DORH-a, a prijavu su podnijeli državljani Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Među njima ima i članova obitelji ubijenih civila i ratnih zarobljenika koji su prošli logore Armije Bosne i Hercegovine. U Bosni i Hercegovini do danas nisu pokrenuti postupci protiv ključnih zapovjednika i pripadnika Armije BiH, iako je o njihovim zločinima upoznato tamošnje Tužiteljstvo.

  Gosti Bujice na Z1 i pridruženim televizijama bili su Pero Previšić i Mirko Vasilj. Previšić je vijećnik u Općinskom vijeću Čapljine, veteran HVO-a i HOS-a. Dragovoljac Domovinskog rata je od samog početka, a bio je pripadnik postrojbe „Knez Domagoj“ i elitnne pukovnije HVO-a „Ante Bruno Bušić“. Puna 62 mjeseca proveo je na bojištu, a danas je privatni poduzetnik i vijećnik Čapljinske neovisne stranke – Čapljina u srcu. Prije točno deset dana bačena mu je bomba na privatni salon namještaja, za što je u Bujici izravno optužio načelnika iz redova HDZ-a BiH Smiljana Vidića! Vasilj je član predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjednik Čapljinske neovisne stranke, također općinski vijećnik koji bez dlake na jeziku kritizira politiku Dragana Čovića, piše direktno.hr

  Do kaznene prijave protiv 16 ključnih zapovjednika Armije BiH DORH-u, došlo je nakon serije tribina diljem Hrvatske u kojima je general Zlatan Mijo Jelić govorio o dvostrukim kriterijima nelustriranog pravosuđa Bosne i Hercegovine i selektivnom progonu veterana HVO-a te zaštiti pripadnika Armije BiH. Jelić je na tribinama, što je prikazano i u prilogu, tvrdio da se želi napraviti mirnodopsko etničko čišćenje kako  bi Federacija BiH ostala bez Hrvata, po uzoru na tzv. Republiku Srpsku.


  U raznim medijima špekuliralo se s imenima oficira Armije BiH protiv kojih je podnijeta kaznena prijava DORH-u, a Bujica je objavila konkretan dokumet iz kojeg se vidi o kome je točno riječ. Evo šesnaestorice prijavljenih zbog zločina protiv čovječnosti iz čl. 90. KZ-a i ratnog zločina iz čl. 91. KZ-a:

  Sefer Halilović, prvi zapovjednik Armije BiH, na funkciji kao načelnik Glavnog štaba Armije RBiH.

  Jovan Divjak, zamjenik načelnika i pomoćnik načelnika Glavnog štaba Armije RBiH.

  Vehbija Karić, član Štaba vrhovne komande Armije RBIH.

  Enver Hadžihasanović, zapovjednik 3. korpusa Armije RBiH.

  Selmo Cikotić, zapovjednik operativne grupe “Zapad” Armije RBIH (Bugojno, Uskoplje, Novi Travnik) i načelnik Štaba komande 7. korpusa Armije RBiH.

  Asim Koričić, zapovjednik 37. muslimanske lahke brigade 3. korpusa Armije RBiH.

  Sakib Mahmuljin, zapovjednik odreda El Muđahid u sastavu 3. korpusa Armije RBiH.

  Amir Kubura, zapovjednik 7. muslimanske brigade u sastavu 3. korpusa Armije RBiH.

  Šerif Patković, zapovjednik 2. bataljuna 7. muslimanske brigade 3. korpusa Armije RBiH i zapovjednik 7. muslimanske brdske brigade 3. korpusa Armije RBiH.

  Đemal Merdan, zamjenik zapovjedništva 3. Korpusa Armije RBiH.

  Ramiz Dreković, zapovjednik 4. korpusa Armije RBiH.

  Salko Gusić, zapovjednik 6. korpusa Armije RBiH.

  Enes Kovačević, zapovjednik 44. brdske brigade Armije RBiH.

  Bakir Alispahić, ministar unutarnjih poslova BiH, načelnik Centra službe bezbjednosti.

  Fahrudin Agić, zapovjednik 317. brigade Armije RBiH.

  Midhat Cerovac, zapovjednik 7. brigade “Suad Alić” 4. korpusa Armije RBiH.


  GENERAL ŠILJEG PORUČIO ČOVIĆU: “DOBRO JUTRO, KOLUMBO!”

  Kaznenu prijavu protiv šesnaestorice oficira Armije BiH komentirao je u ime Hrvatskog generalskog zbora general Željko Šiljeg.

  “Ako su prijavu zaista zaprimili u DORH-u, javnost će napokon doznati za zločine nad Hrvatima u BiH. DORH treba postupiti u okviru svojih ovlasti i propisa koje im nalaže zakonodavstvo RH. Ukoliko postoje elementi za procesuiranje prijavljenih, neka ih procesuiraju! Odavno tvrdim da se pravosuđe BiH koristi za ostvarenje političkih ciljeva i da je usmjereno protiv hrvatskog naroda. Dragan Čović neki je dan priznao da je shvatio da postoji paraobavještajni i parapolicijski sustav u BiH. Dobro jutro, Kolumbo! Nakon toliko vremena,” narugao se Šiljeg Čoviću.

  AGENCIJA ZA ISELJAVANJE HRVATA

  Previšić je uvodno rekao kako je sramotno da hrvatski generali poput Mije Jelića moraju bježati iz BiH: “Ne zato što se osjećaju krivima, nego ne vjeruju pravosuđu BiH! Za to su krivi hrvatski predstavnici u Predsjedništvu BiH!”

  Vasilj je priznao i da se osobno smatra prozvanim od generala Šiljega jer je član Hrvatskog narodnog sabora BiH.

  “Krajnje je vrijeme da svojom šutnjom ne dajemo povoda za ovakve izjave naših generala. Što smo učinili za naše ljude u Orašju ili za generala Matuzovića?! Nije nam cilj razbijati ovako krhko jedinstvo u hrvatskom nacionalnom korpusu u BiH, ali krajnje je vrijeme da prekinemo šutnju i budemo jasni po ovom pitanju,” rezolutan je Vasilj.

  Previšić je dodao: “Politika izabranih predstavnika hrvatskog naroda je potpuno pogrešna. Nas dolje nema, mi nestajemo! Pitanje je hoće li hrvatski narod uopće opstati u Bosni i Hercegovini sljedećih 10 do 20 godina?! Zbog svega HDZ BiH već nazivaju i ‘Agencija za iseljavanje Hrvata s područja Bosne i Hercegovine’…”.

  ČAPLJINA: BOMBAŠKI NAPAD NA HRVATSKOG OPOZICIJSKOG VIJEĆNIKA?

  U emisiji je bilo riječi i o škakljivom pitanju Previšića na Općinskom vijeću Čapljine 3. ožujka ove godine. Tada je tražio odgovor od načelnika Općine Smiljana Vidića iz redova HDZ-a BiH, zašto je obustavio sredstva čapljinskoj Hvidri, ratnim udovicama i djeci poginulih hrvatskih branitelja, a usput ga je pitao i za kriminal, vode li se možda protiv njega neki kazneni postupci, istrage… Umjesto odgovora, tri dana poslije na Previšićev salon namještaja u Čapljini bačena je bomba, a za sve je u emisiji izravno optužio načelnika Vidića!

  “Na Vijeću sam tražio da mi načelnik dostavi odgovor koji sam čekao prethodna tri mjeseca. Pitao sam ga zašto su obustavljena sredstva Hvidri i je li istina da se protiv njega vodi postupak na Županijskom tužiteljstvu u Mostaru, za više kaznenih djela?! Pitam se kako čovjek može zaspati kada ukida davanja najčasnijim ljudima Domovinskog rata? Čapljina ima 350 pripadnika Hvidre, a proračunska sredstva im je ukinuo samovoljno zato što su na zadnjim parlamentarnim izborima podržali generala Željka Glasnovića! Isto je učinio i ratnim udovicama i djeci poginulih hrvatskih branitelja! Kada je Glasnović bio na listi HDZ-a onda je on za njih bio častan čovjek i pošten general, a kada je odlučio krenuti sam, odmah su ga počeli blatiti bez ikakovih argumenata. Na kraju su odlučili kazniti one koji su ga podržavali tako da im oduzme sredstva iz proračuna u koji svi mi izdvajamo,” rekao je Previšić i otkrio šokantan podatak: “Sredstva uskraćena hrvatskim stradalnicima na kraju su odlukom načelnika iz redova HDZ-a BiH, dodijeljena veteranima Armije BiH i to za svjedočenje protiv časnika HVO-a!”.


  DOKUMENT: HDZ BiH ODUZEO SREDSTVA ČAPLJINSKOJ HVIDRI I DODIJELIO VETERANIMA ARMIJE BiH DA SVJEDOČE PROTIV HRVATA!

  Previšić je pred kamerama pokazao dokument iz kojeg se jasno vidi da su sredstva ukinuta čapljinskoj Hvidri isplaćena bivšim pripadnicima Armije BiH, Bošnjacima – i to za svjedočenja protiv Hrvata!

  Na upit voditelja zna li za podatak o ukidanju sredstava hrvatskim stradalnicima Dragan Čović, Vasilj je odgovorio kako je u HNS-u BiH tražio očitovanja svih stranaka o tom slučaju, prenosi direktno.hr

  “Osim četiri stranke, svi ostali za sada šute,” rekao je i dodao da od HDZ-a BiH odgovor nije dobio pa tako ni od njegovog predsjednika koji je ignorirao čak i pismo ratnih udovica.

  Vasilj je, kako je rekao, pričao s određenim HDZ-ovcima, koji su mu priznali da udruge sredstva neće dobiti nazad sve dok ih vode aktualne uprave koje su očito, politički nepodobne.

  PREVIŠIĆ: TERORISTIČKI ČIN

  Previšić je u Bujici detaljno opisao kako je napadnut bombom i tko je to ‘naručio’: “Odgovor na vijećničko pitanje dobio sam vrlo brzo. 6. ožujka u 2 sata ujutro, izveden je bombaški napad na moj poslovni objekt. To je teroristički, ali prije svega politički čin! Šteta je bila ogromna, ali hvala Bogu, nije bilo žrtava. Iza svega stoje sumnjive kriminalne radnje aktualnog načelnika oko zemljišta od 15 hektara velike vrijednosti, koje su prodali tvrtki koja uopće ne postoji! Registrirali su je tek kasnije… To vam je isto kao da izdate rodni list za dijete četiri mjeseca prije njegova rođenja! Od Uprave federalne policije tražili smo odgovor vodi li se postupak protiv Smiljana Vidića zbog tog slučaja, kao i još nekih, a oni su nam i odgovorili da se postupak vodi protiv četiri osobe i jednog pravnog subjekta u Mostaru. Taj predmet u ladici stoji već treću godinu. Što se tiče bombe, predmet je u obradi i traži se počinitelj. Ne znam tko je to učinio, ali moje sumnje su usmjerene na sjednicu Općinskog vijeća 3. ožujka. Prozvao sam neke osobe, i mišljenja sam da mi jedino te osobe ovo mogu napraviti. Radi se o načelniku Općine Smiljanu Vidiću!”.

  Napad na Previšića nije prvi takav slučaj u Čapljini: “Prije mog slučaja, zapaljeno je vozilo novinaru koji je pisao istinu o onome što radi aktualna vlast u Čapljini! Nakon toga, zapalili su vozilo bivšeg savjetnika načelnika općine Šime Doke. Treći slučaj dogodio se meni. Tko je sljedeći?! Osobno su me pokušali kupiti, priznajem, posrednik je došao i nudio mi kuvertu da šutim na sjednicama Općinskog vijeća. Na to nisam pristao. Uslijedila je bomba”.

  Na upit kako se policija angažirala u cijelom slučaju, pohvalio je djelatnike policijske postaje Čapljina, ali ne i njihove nadređene.

  “Problem je u njihovim šefovima koji su svako jutro na brifingu s načelnikom Čapljine,” kazao je Pero Previšić u Bujici, u kojoj je bilo riječi o, kako je Previšić rekao, kriminalu u Neretva energiji i Elektroprivredi HZHB, u kojoj se mogu zaposliti isključivo politički podobni, koji onda kasnije postaju glasačka mašinerija HDZ-a BiH, što je pored montiranih političkih optužnica protiv veteran HVO-a, jedan od glavnih razloga masovnog iseljavanja naših ljudi iz susjedne države.

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) 4tMpgWm

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) P33HeXH
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Admin ned oľu 19, 2017 6:35 pm

  pazi ovo .... Njemacka. ...

  Njemačka donira vojnu opremu BiH  U utorak, 21. ožujka u vojarni Rajlovac u Sarajevu bit će organizirana svečanost primopredaje doniranih sredstava vojne opreme Ministarstva obrane Savezne Republike Njemačke Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine.

  Aktivnost predstavlja realizaciju vojne pomoći iz Sporazuma između Ministarstva obrane Savezne Republike Njemačke i Ministarstva obrane BiH o besplatnom transferu 15 bočnih dizalica UH-1H sa stanja njemačkih oružanih snaga u vrijednosti veće od 200.000 KM.

  Primopredaji vojne pomoći nazočit će ministrica obrane BiH Marina Pendeš kоја је ujedno i domaćin svečanosti, a u ime donatora SR Njemačke, veleposlanik u BiH Kristian Hohman, kao i najviši predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH i Veleposlanstva SR Njemačke u BiH.

  Protokolom su predviđena obraćanja Pendeš i Hohman, nakon čega će biti potpisan certifikat o primopredaji doniranih sredstava.
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Admin sri oľu 29, 2017 10:18 pm

  e, moj MEKTICU "Dragane" kod tebe je sve po starom ... navodno trazite a molite Boga da nenadjete ....

  http://direktno.hr/svijet/sipa-pretresa-objekte-drzavljanin-ukljucen-paravojne-formacije-80953/

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Bw6WsVw

  SIPA pretresa objekte; državljanin uključen u paravojne formacije


  Aktivnosti se odnose na procesuiranje državljanina BiH, koji se sumnjiči za sudjelovanje u ratu u Ukrajini, navodi se u priopćenju

  Datum objave: 29.03.2017 | 19:46 Autor: iz/h

  Po nalogu Državnog odvjetništva BiH i Suda BiH državna policijska agencija SIPA provela je u sjeverozapadnom dijelu BiH istragu i pretrese objekata koje je koristila osoba za koju se sumnja da je sudjelovala u ratu u Ukrajini priključivši se stranim paravojnim formacijama.  Prema priopćenju iz Državnog odvjetništva BiH pretreseni su objekti koje koristi jedna osoba zbog sumnji da je prekršila zakon kojim se sankcionira protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

  Aktivnosti se odnose na procesuiranje državljanina BiH, koji se sumnjiči za sudjelovanje u ratu u Ukrajini, navodi se u priopćenju.

  Iz Državnog odvjetništva BiH su naveli da u interesu istrage ne mogu otkriti više pojedinosti.

  BiH je prije tri godine promijenile zakon te je kaznenim djelom proglasila priključivanje svojih državljana stranim vojnim formacijama ponajprije zbog velikog broja osoba koje su ratovale na sirijskome bojištu na strani Islamske države.
  Osprey
  Osprey


  Posts : 66
  Join date : 19.03.2016

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Osprey pet tra 07, 2017 12:19 pm

  //
  Osprey
  Osprey


  Posts : 66
  Join date : 19.03.2016

  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Osprey pet tra 07, 2017 12:19 pm

  //

  Sponsored content


  Bosanska lutanja (od Putina do ISILa) Empty Re: Bosanska lutanja (od Putina do ISILa)

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: ned sij 29, 2023 4:15 pm.