Royal-Cravates

Welcome to Croatian military forum: Royal-Cravates

Join the forum, it's quick and easy

Royal-Cravates

Welcome to Croatian military forum: Royal-Cravates

Royal-Cravates

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Croatian military forum


2 posters

  SANU II

  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  SANU II Empty SANU II

  Postaj by Admin pet tra 07, 2017 12:45 pm

  Srbija danas niti je miroljubljiva niti prijateljska zemlja. Ovdje ce mo se baviti pracenjem stanja kako napreduje SANU II.
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  SANU II Empty Re: SANU II

  Postaj by Admin pet tra 07, 2017 12:49 pm

  Edicija:
  SANU II XTHe1SZ

  Umjesto uvoda: http://www.istinomer.rs/akter/15/Aleksandar-Vucic


  Nesto malo o biografiji trenutno najmocnijeg politicara Srbije ...

  Nakon studija radio je kao novinar na “Kanalu S” na Palama tokom 1992. i 1993. godine. Pripremao je i vodio vesti na engleskom, blok iz sveta, intervjue, reportaže.

  Srpskoj radikalnoj stranci pristupio je 1993. godine i ubrzo biva izabran za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Samo dve godine kasnije, postaje generalni sekretar SRS.

  Nakon pobede Srpske radikalne stranke na lokalnim izborima u Zemunu 1996. godine, postaje direktor Sportsko-poslovnog centra "Pinki". “Uspeo je da rekonstruiše ovo zapušteno sportsko zdanje i uspešnim poslovanjem višestruko poveća primanja zaposlenih”, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji na sajtu Vlade Srbije.

  Kada je SRS 24. marta 1998. godine formirala Vladu Srbije sa SPS i JUL, Vučić je izabran za ministra za informisanje. Za vreme ministarskog mandata potpisao je Zakon o javnom informisanju, koji je ostao zapamćen po drakonskim kaznama za medije, kao i gašenju redakcija “Dnevnog telegrafa”, “Evropljanina” i “Naše Borbe”. Danas kada ga optužuju da se meša u rad medija odgovara da “mu je to najlakše pripisati kada ne postoje drugi argumenti protiv njega.

  "Ne radim to (mešanje u rad medija) i ne plašim se konkurencije, ali mi je lako to pripisati. Bio sam ministar informisanja pre 15 godina, najgluplji na svetu. I lako mi je to pripisati.”(CNN, 26. 12. 2015. godine)


  Zadnja promjena: Admin; pet tra 07, 2017 12:57 pm; ukupno mijenjano 3 put/a.
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  SANU II Empty Re: SANU II

  Postaj by Admin pet tra 07, 2017 12:53 pm

  Kako je doticni pobjedio koristeci slatka obecanja ... mali podsjetnik: http://www.istinomer.rs/ocena/3767/U-toku-radovi-na-pruzi-Stara-Pazova-%E2%80%93-Novi-Sad

  “Već radimo deo pruge Stara Pazova-Novi Sad, a počinje Beograd-Stara Pazova. Za godinu i po dana ćemo Beograd-Novi Sad ići za 40 minuta. Biće mnogo bolje vozom nego kolima. I to centar-centar.” RTV, 23. 3. 2017. godine je napisao/la:

  SANU II Wi0qwDb

  RTS, 23. 12. 2015. “Mi to moramo da otvorimo 2018, sad sam i ja dao javno obećanje, kao što sam rekao i za auto-puteve kad mora da bude gotovo.“ je napisao/la:

  Za deo pruge od Beograda do Stare Pazove (34.5 km) potpisan je komercijalni ugovor sa kineskim partnerima u novembru 2016. Ugovorom je predviđeno da radovi traju tri godine. U slučaju da počnu ove godine, ta deonica bi trebalo da bude završena 2020. Čeka se kredit.

  Dakle, pruga od Beograda do Novog Sada neće biti kompletirana pre 2021, pa teško da ćemo pre toga između dva grada moći da putujemo 40 minuta, kako obećava premijer u trci za predsednika.

  Rekonstrukcija pruge podrazumeva izgradnju novog i rekonstrukciju postojećeg koloseka, tako da će nešto brže putovanje verovatno biti moguće i pre završetka svih radova, ali jasno je da su brojni rokovi već više puta probijeni, o čemu Istinomer konstantno piše.
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  SANU II Empty Re: SANU II

  Postaj by Admin pet tra 07, 2017 1:02 pm

  Cijela nova ratna strategija je zasnovana na oruzanoj sili .... a da pogledamo ekonomske podatke: http://www.istinomer.rs/ocena/3760/Prosecna-plata-u-januaru-420-evra

  Prosečna plata u januaru.2017 - 420 evra  TV Pink, 7. 1. 2016. godine "Ja se nadam da ćemo za dve godine moći da kažemo da je prosečna plata u Srbiji 500 evra. " je napisao/la:

  22. 3. 2017. godine “Do kraja 2017. prosečna plata u Srbiji iznosiće 440 evra”, rekao je Vučić gostujući na TV Prva. je napisao/la:

  KOMENTAR ISTINOMERA
  Kada se u oktobru 2016. čitava Vlada preselila u Niš, premijer Vučić i njegovi ministri dosta toga su obećali građanima sa juga. Vučić je, između ostalog, najavio da će Vlada ponovo zasedati izvan Beograda, što se još nije dogodilo. Govorio je i o povećanju minimalne cene rada i povećanju plata u javnom sektoru – ta obećanja jeste ispunio - ali je najavio i značajan rast prosečne plate, počev od januara.

  Međutim, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), januarska plata u proseku je bila 41.508 dinara, odnosno oko 335 evra – skoro 100 evra manje od predviđanja - zbog čega Vučićevo obećanje ocenjujemo kao “neispunjeno”.

  Moguće da je Vučić mislio na decembarsku platu, koja jeste dostigla taj prag od oko 430 evra. I da je tako, jasno je da nije reč o trajnom rastu. Naime, svakog decembra plate su veće nego inače, jer se u decembru, zbog praznika, isplaćuje deo zarade koji bi se isplaćivao u januaru. Zbog toga su plate u januaru manje nego inače.

  “Pored toga, krajem godine se vrše i isplate zaostalih zarada, kao i godišnjih i kvartalnih bonusa, što je takođe uticalo na rast zarada isplaćenih u decembru 2016. godine”, navodi se u obrazloženju Republičkog zavoda za statistiku.

  Zato je potrebno gledati širi period od mesec dana i trendove. Podaci RZS pokazuju da je prosečna plata u proteklih godinu dana porasla, ali da nije bilo nikakvog dramatičnog skoka.
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  SANU II Empty Re: SANU II

  Postaj by Admin pet tra 07, 2017 1:19 pm

  Malo o naoruzanju jer je to bilo najjace oruzje na izbornima ...

  http://www.vesti.rs/Drustvo/Ponovo-u-centru-paznje-Istorija-planova-modernizacije-aviona-Super-Galeb-G-4-4.html

  Izvor: TangoSix.rs, 26.Apr.2016, 08:04

  SANU II INSHFCB

  PONOVO U CENTRU PAŽNJE: ISTORIJA PLANOVA MODERNIZACIJE AVIONA SUPER GALEB G-4
  Ponovo u centru pažnje: Istorija planova modernizacije aviona Super Galeb G-4

  Posle velike bure i različitih reakcija u stručnoj i zainteresovanoj javnosti povodom predložene modernizacije aviona Orao, mnogi su se zapitali – šta se dešava sa G-4MD i hoće li Orao 2.0 „pomrsiti konce“ starijem, i po mnogima, razumnijem programu modernizacije?
  Odgovor na ovo pitanje dobićemo verovatno uskoro jer je G-4MD, za razliku od Orla 2.0, odobren projekat, sa kakvim-takvim budžetom i jasan je favorit i prepoznata potreba od strane RV i PVO.

  izdvajamo bitne detalje:

  Zašto modernizovati?Da bi neki tip vojnog vazduhoplova (a posebno onog namenjenog za borbena dejstva), tokom svog životnog veka ili vremena u kojem je korišćen, mogao da zadovolji zahteve savremenog ratovanja, mora pretpreti bar jedan ako ne i više procesa modernizacije.
  Na ovo utiče i veoma brz razvoj tehnike i tehnologije koje su danas dostupne velikom broju zemalja što može stvoriti razne mogućnosti za modifikaciju postojećih vojnih aviona i helikoptera kako bi se produžila njihova eksploatacija.

  Podsjetimo, radi se o 30 godina starim zrakoplovima, napravljenim daleko od Srbije ...

  Takav je slučaj i sa školsko-borbenim avionom G-4 ’’Super Galeb’’ i jurišnikom Orao koji se i danas nalaze u upotrebi gotovo isti onakvi kakvi su i uvedeni u naoružanje pre više od 30 godina.

  slijedi dio o uspjesnicama proizvoda iz Mostara

  Jedan od najuspešnijih proizvoda nekadašnje jugoslovenske vazduhoplone industrije je svakako školsko-borbeni avion Soko G-4 ’’Super Galeb’’ (službena vojna oznaka N-62) koji danas osim Srbije u svetu koristi još samo Unija Mjanmar.

  pa jos malo o odlicnom stanju...

  Poslednja 4 aviona su ponuđena na prodaju marta ove godine. RV i PVO Vojske Srbije danas raspolaže sa 22 aviona od čega je u poslednjih nekoliko godina broj aktivnih aviona nije prelazio 8-10 aviona.

  I malo kontroverzni zakljucak ..... navedeni zrakoplovi su nabavljeni proje 30 godina i planiaju se koristiti do 2035 ??? WTF

  Životni vek ovog tipa aviona je 30 godina ili 5000 sati naleta ali je pre izvesnog vremena VTI vremenski vek produžo za 8 godina. Sasvim je sigurno da postojeći primerci imaju daleko manji nalet od predviđenog pa bi najverovatnije bilo moguće da se životni vek dodatno produži za nekoliko godina.
  Planirano je da bi po modernizaciji ovaj tip aviona mogao da ostane u naoružanju do perioda 2030-35. godine.
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  SANU II Empty Re: SANU II

  Postaj by Admin pet tra 07, 2017 2:13 pm

  http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/pilot-poginuo-u-padu-srpskog-vojnog-aviona-super-galeb-nestao-s-radara-preletio-preko-sela-pa-se-srusio-pored-obiteljske-kuce-i-ostavio-krater/5876198/

  lijepo sastavljena gornja analiza, sve onako optimisticki a onda se dogodi sljedece:

  TEŠKA NESREĆA
  PILOT POGINUO U PADU SRPSKOG VOJNOG AVIONA?

  Super Galeb nestao s radara, preletio preko sela, pa se srušio pored obiteljske kuće i ostavio krater

  AUTOR: Jutarnji.hr
  OBJAVLJENO: 07.04.2017. u 12:03


  Školski zrakoplov G-4 super Galeb srušio se kod Šapca pri čemu je poginuo jedan od dva pilota, javlja beogradski Blic, pozivajući se na izvore iz Ministarstva obrane.

  Navodno se radilo o avionu za obuku pilota, a u tijeku je potraga za preživjelim.

  Blic neslužbeno doznaje kako je zrakoplov nestao s radara ranije ujutro, te da je potom pao na području sela Slatina, gdje je načinio velik krater.

  12.50 - Svedoci nesreće: Goreo je još u vazduhu je napisao/la:

  SANU II PWqzcqW

  SANU II XcM2WDH

  SANU II ENfvumR

  Dakle, osim sto imaju evidentnog uspjeha u zrakoplovstvu, sad imaju 21 zrakoplov ovoga tipa i sigurno ce imati 7 do 9 na rasploganji i dva manje pilota za moguci let sa najnovijim i najstrasnijim Mig29-Putin sto je ikada vasceli svet video.

  Nama upravo dolaze haubice ...


  12.29 - Druga nesreća G-4 Podsetimo, ovo je drugi udes G-4. Prvi udes dogodio se 2008. kаdа je poginuo pilot Ištvаn Kаnаs. je napisao/la:
  Admin
  Admin
  Admin


  Posts : 529
  Join date : 04.03.2016
  Age : 43
  Location : Zagreb

  SANU II Empty Re: SANU II

  Postaj by Admin ned lis 08, 2017 10:12 pm

  Malo spustanje lopte .... a moze biti i varka ...

  https://tangosix.rs/2017/08/10/poslednja-vest-mig-ovi-iz-rusije-ne-lete-20-oktobra-modernizacija-novi-radari-rakete-nisu-ni-na-vidiku-odrzavanje-po-stanju-novi-rezerni-delovi-jedina-vest/

  [POSLEDNJA VEST] MiG-ovi iz Rusije ne lete 20. oktobra; modernizacija, novi radari i rakete nisu ni na vidiku; održavanje po stanju i novi rezerni delovi jedina vest


  avatar
  Miro.Kalas


  Posts : 19
  Join date : 28.08.2016

  SANU II Empty Re: SANU II

  Postaj by Miro.Kalas čet vel 08, 2018 10:28 am

  https://direktno.hr/direkt/tko-je-milan-nedic-pokretacka-sila-holokausta-u-srbiji-i-suradnik-s-nacistima-a-sada-ga-zele-rehabilitirati-112349/


  SRPSKI NACIZAM


  Tko je Milan Nedić, pokretačka sila holokausta u Srbiji i suradnik s nacistima, a sada ga žele rehabilitirati

  Autor Marijan Opačak

  Beogradski Viši sud u svibnju 2015. godine poništio je presudu suda FNRJ kojom je četnički vođa Draža Mihailović u srpnju 1946. godine osuđen na smrt zbog suradnje s fašističkim okupatorima i strijeljan. Takvom presudom po ocjeni mnogih povjesničara i političkih analitičara otvoren je proces reviziji uloge srpske politike i političara tijekom Drugog svjetskog rata. 3


   

  SANU II Cms-image-000034473_970xr
  Foto: wiki/srđan ilić/

  "To je završetak jednog procesa koji zapravo vodi reviziji čitavog Drugog svjetskog rata tako da se Srbija odrekla svega što je bila neka europska vrijednost - mislim tu na antifašizam i tu tradiciju koji su sada potpuno poništeni", rekla je tada Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji i dodala kako je zabrinjavajuće što Europa na sramotnu rehabilitaciju nije reagirala. 


  SANU II Draza-mihailovic_5a799aed22b05


  Rast nacizma i velikosrpskog imperijalizma


  Rehabilitacija Draže Mihailovića dokaz je kako fašizam u Srbiji nije pobijeđen već jača, a u njegovom jačanju aktivno sudjeluje i sadašnji srbijanski politički vrh koji su nasljednici raznih četničkih pokreta koji su kolaborirali s nacistima i fašistima u Drugom svjetskom ratu. 
  Tako je nedavno pred gore spomenutim sudom pokrenuta rehabilitacija Milana Nedića, vođe nacističke Srbije, prve Judenfrei države tijekom Drugog svjetskog rata. Skup podrške rehabilitaciji Milana Nedića, predsjednika kvislinške vlade u Srbiji tijekom Drugog svjetskog rata, održan je u nedjelju u centru Beogradu. Skup je održan na mjestu na kojem je Nedić izvršio samoubojstvo skokom kroz prozor iz istražnog zatvora OZNA-e u Beogradu 1946. godine.
  Srbi i njihova politička propagandna mašinerija ne odustaju od rehabilitacije nacističkih i fašističkih vođa. Milan Nedić, Dimitrije Ljotić, Draža Mihailović, a i pripadnici pravoslavnog klera poput episkopa Nikolaja Velimirovića (na fotografiji ispod) upečatljivi su primjer srpskog antisemitizma kojeg nisu donijeli nacisti u Srbiju već je samo u tom vremenu došao do nevjerojatnog izražaja. 


  SANU II Nikolaj-velimirovic_5a799e199afc8

  Propaganda laži 


  Dokaz sprege militantne i revizionističke propagandne mašinerije i sadašnje srpske vlasti je nedavni pokušaj srpske vanjskopolitičke mašinerije da u Ujedinjenim narodima u New Yorku skandaloznom izložbom 'Jasenovac-pravo na nezaborav', koju je otvorio kontroverzni srbijanski šef diplomacije i nekadašnja Miloševićeva desna ruka Ivica Dačić, prikaže hrvatski narod kao antisemitski i genocidni narod, a s druge strane ponovno prikaže Srbe isključivo kao žrtve i narod koji nije pokazivao antisemitske osjećaje. 

  SANU II Ivica_dacic_5a799de191cd6
  Upravo zbog uspjeha srpske propagandne mašinerije lady Margaret Thatcher, bivša premijerka Velike Britanije, na početku ratnih sukoba i velikosrpskog imperijalizma početkom 1990-ih rekla je kako postoje korisni "argumenti protiv aktualnih mitova o povijesti Srbije u Drugom svjetskom ratu. Razmatrajući podrobno srpski nacionalsocijalizam i antisemitizam iz prošlosti, oni nam omogućuju da lakše shvatimo kako vladajući mentalitet u Beogradu tako i korijene današnje tragedije u (bivšoj) Jugoslaviji".

  Milan Nedić srpski Führer


  Nedić je 1941. rat dočekao kao zapovjednik nekoliko stotina tisuća vojnika Treće armije u Makedoniji. Već prvog dana njegove su linije probile njemačke trupe koje su nadirale iz Bugarske, istog dana je kapitulirao, a unatoč tome, on je bio jedan od rijetkih generala kraljevine Jugoslavije koji nije završio u zarobljeništvu. Nedugo potom general Luftwaffea i zapovjednik Wehrmachta za područje Srbije Heinrich Danckelmann Nediću je ponudio premijersko mjesto u kvislinškoj vladi Srbije, što je ovaj prihvatio i to i postao 29. kolovoza 1941. godine.


  SANU II Milan-nedic_5a799d58120e3

  Međutim, Milan Nedić nije, kao što to srpska propagandna mašinerija želi prikazati, nevoljko prihvatio ovaj položaj. Naime, Nedić je 1939. postavljen za ministra vojske i mornarice Kraljevine Jugoslavije, ali ga je zbog otvorenog podržavanja Trećeg Reicha i Adolfa Hitlera, regent knez Pavle Karađorđević smijenio s dužnosti 6. studenog 1940. godine. 

  Uz pomoć Wehrmachta, Nedić je pokraj 1941. uspio umiriti Srbiju i prisiliti na povlačenje komunističke partizanske odrede i manji broj četnika koji se nisu složili da surađuju s Nijemcima. Preostalim četničkim odredima u Srbiji je dozvolio legalizaciju, tj. stavljanje pod njegovu komandu.
  Presudnu ulogu u progonu i uništavanju Židova u Srbiji odigrao je upravo Nedić. Drugog rujna 1941. obećao je da će "smesta da najoštrije postupi protiv Jevreja… koji treba da budu uklonjeni iz svih javnih službi i sakupljeni u koncentracione logore". U Nedićevom pismu 21. veljače 1942. od njemačkih vlasti traži da izdaju nalog "da se Jevreji i ljevičari komunisti izdvoje iz opšteg logora i udalje od oficira nacionalno zdravih" u logoru Osnabrücku. Napisao je i kako "Jevreji-komunisti" predstavljaju opasnost jer mogu pokvariti srpske zatočenike.


  Razmjeri srpskih zločina protiv čovječnosti


  Tijekom rata više od 200.000 ljudi je umrlo u Srbiji, 67.000 partizana, a 80.000 ljudi, najviše Židova i Roma u koncentracijskim logorima. Koliki je 'uspjeh' Nedić postigao dokazuje i pismo iz kolovoza 1942.  kada su nacističke vlasti pohvalile Nedićevu marionetsku vlast da je "Srbija očišćena od Židova". Holokaust u Srbiji nipošto nije bio moguć bez potpune suradnje Nedićeve policije i žandarmerije čiji su pripadnici tragali za Židovima, hvatali ih i isporučivali nacistima.
  Nedićeve vlasti provodile su u  potpunosti nacistički rasni program na svom teritoriju. Prvo su Židovima i Romima oduzele pravo na rad u državnim službama, potom su im oduzeli imovinu, zabranili kretanje i naposljetku ih uhićivali. 


  SANU II Milan-nedic-ljubi-krst_5a799d6eee191
  Jedan od najvećih koncentracijskih logora bio je na Sajmištu u Beogradu koji je napravljen već u prosincu 1941. Odmah po početku rada u njega je transportirano više od 5000 židovske djece i žena od kojih je većina stradala uslijed gladi, zime i bolesti. Tijekom 1942. na Sajmište su dovedeni Židovi i iz Smedereva, Niša i Šapca, a tada je već imao oko 6300 zatočenika od kojih 10 posto Roma.
  Nedić je tijekom svoje vladavine među ostalim uništio ili opljačkao 216 džamija, 63 sinagoge i 60 raznih drugih znanstvenih, kulturnih i vjerskih objekata. Nakon gotovo potpunog istrjebljenja Židova, Nedićeva vlada proglašava židovsku imovinu vlasništvom srpske države. Prema njemačkim procjenama, konfiscirana je milijarda ondašnjih srpskih dinara, od čega je 60 posto korišteno za pokrivanje njemačkih vojnih oštećenja.  Srpska propaganda mašinerija


  Dakle, pod pronacističkom vladom Milana Nedića Srbi su kolaborirali s nacistima u širenju protužidovske propagande, pljačkanjem židovske imovine, izručivanjem Židova za pogubljenja te u ubijanju Židova u koncentracijskim logorima i plinskom vozilu.
  Nakon ulaska partizana u Beograd nekadašnja antisemitska i pronacistička tiskovina Obnova preimenovana je u Politiku, a tada je napisala kako "Od 12000 beogradskih Jevreja 11000 je pod zemljom". 

  Nedića su kao suradnika okupatora Britanci izručili Jugoslaviji 1. siječnja 1946. nakon što je, po odluci njemačkih okupacijskih vlasti, izbjegao iz Beograda u Kitzbühel u Austriji još u listopadu 1944. Službena verzija je da je Nedić u zatočeništvu, tijekom ispitivanja, počinio samoubojstvo skokom kroz prozor dok čuvari nisu pazili 5. veljače 1946. 

  Potomci kvislinga Milana Nedića pokušavaju na Višem sudu u Beogradu rehabilitirati tog osuđenog zločinca ističući njegovu ulogu u spašavanju Srba. U isto vrijeme stotine tisuća poginulih uglavnom Srba pripisuju okupatorskim snagama, isto kao i opljačkane i uništene škole, crkve, džamije, knjižnice, nestala sela i zajednice.


  SANU II Get_img_5a799d810c592

  Snage pod ingerencijom Nedićeve vlade bile su učinkovite u privođenju partizanskih simpatizera, antifašista, kao i njihovih obitelji. On i njegove pristalice nisu bili samo borci protiv komunizma, kako se danas pokušava prikazati njegov lik i djelo, nego istinski borci protiv antifašista koji su svoju budućnost u dogovoru s Hitlerom očekivali nakon rata u novoj Velikoj Srbiji.

  Nedića i njegovu vladu osudila je i kraljevska vlada u izbjeglištvu u Londonu te je vrlo vjerojatno da bi mu sudila i "četnička vlada" da je povijest krenula drugačijim putem.

  U Hrvatskoj je malo poznato kako je portret tog kvislinga bio izložen među portretima srpskih premijera od 2004. do 2008. godine kada je uklonjen. Sudeći po sudskom epilogu Draži Mihailoviću i ovaj proces bi mogao završiti slično. Bio bi to jedinstven slučaj presvlačenja fašističkog kvislinga u praktično nevinog sudionika povijesnih događaja.

  Američki sociolog David Riesman, profesor emeritus društvenih znanosti sa Sveučilišta Harvard, u predgovoru knjizi Philipa. J. Cohena Serbia’s Secret War piše: "Autor citira židovske znanstvenike koje je izvanredno nadarena srpska propaganda uvjerila da su Srbi branili Židove pred nacistima. Ta su vjerovanja potpuno suprotna stvarnosti koja postaje jasna u ovoj knjizi. ‘Srbi su bili antisemiti davno prije pojave nacista’, a onda su dijelom upotrijebili naciste, a dijelom bili opčinjeni njima zbog zajedničkih ideologija – njemačkog nacionalsocijalizma i velikosrpskog ekspanzionizma".

  Žalosno je da Hrvatska, čiji su povjesničari i političari većinom upoznati s nevjerojatnom količinom srpskih zločina u svim ratovima kroz 20. stoljeće, nikada nije poduzela ništa kako bi međunarodnu javnost upozorila na nevjerojatne političke, vjerske, etničke i druge zločine protiv čovječnosti, srpske politike u sprezi s vrhom Srpske pravoslavne Crkve. 

  beograddraža mihailovićholokaustmilan nedićnikolaj velimirović

  Sponsored content


  SANU II Empty Re: SANU II

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: ned sij 29, 2023 3:43 pm.